Головна » 2017 » Січень » 30 » Заступник голови Борщівської райради Андрій Русенко та депутат міської ради Сергій Гарасюк отримали народні нагороди

Заступник голови Борщівської райради Андрій Русенко та депутат міської ради Сергій Гарасюк отримали народні нагороди

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 2493
Перше нагородження громадською відзнакою «ОРДЕНОМ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ»

28 січня 2017 року відбулося перше нагородження громадською відзнакою «Орден Вітчизняної війни» учасників бойових дій, патріотів України, які проявили самопожертву, мужність і героїзм в боротьбі із російсько-терористичними військами по захисту незалежності і територіальної цілісності України в лавах Збройних Сил, МВС, добровольчих батальйонів, та волонтерів, що безпосередньо брали участь в російсько-українській війні в 2014-2016 роках.

Перед церемонією нагородження відбулося засідання ради Тернопільського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО», на якому прозвітували керівники округу, місцевих осередків про свою діяльність у 2016 році і накреслили завдання на поточний рік із наступних пріоритетних напрямків статутної діяльності: соціальний і правовий захист учасників Вітчизняної війни українського народу проти російського агресора, членів сімей загиблих, наданні волонтерської допомоги військовим формуванням, які захищають Україну в Донецькій і Луганській областях, активізації національно-патріотичного виховання молоді, медичної реабілітації поранених і демобілізованих воїнів тощо.

А вже потім, в урочисто прибраному залі, в теплій братній обстановці керівник обласної Організації Володимир Грицина від імені ради округу вручив перші народні відзнаки «Орден Вітчизняної війни», започаткованої Іваном Солдаком (позивний «Берест») одним із засновників Тернопільського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО», найбільш активним місцевим керівникам і громадським активістам, які приймали участь у бойових діях на першій лінії оборони.

Серед найперших нагороджених - полеглі в боях проти окупантів бійці добровольчого батальйону спецпризначення "Свята Марія" - Кирило Гейнц (позивний "Німець"), Валерій Дереш (позивний "Амін"), Василь Росоха (позивний "Тихий").

Також нагородження цими унікальними орденами удостоїлися активісти округу захисник Донецького аеропорту "кіборг" - Ярослав Гавянець, доброволець батальйону "Айдар" і нині заступник голови Борщівської райради Андрій Русенко, голова Борщівського осередку Всеукраїнського Союзу ветеранів АТО і новообраний депутат Борщівської міської ради Сергій Гарасюк, танкіст Іван Кучвара, військовий фельшер Ігор Народовий, кавалер ордена "За мужність" лікар Володимир Севастьянов та інші.

Після завершення нагородження за бойовою традицією учасники церемонії пом’янули загиблих побратимів та відзначили отримані нагороди за скромним столом, підготовленим заступником керівника Тернопільського обласного округу ГО «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» Василем Притулою.

До речі, громадські відзнаки Івана Солдака «Орден Вітчизняної війни» і орден «Лицарський Хрест Добровольця» набирають популярності серед громадських організацій, які представляють інтереси учасників Вітчизняної війни, які захищали Батьківщину в лавах Збройних Сил, СБУ, МВС, Національної Гвардії, Державної Прикордонної Служби України добровольчих батальйонів та волонтерів. Надходить багато пропозицій щодо придбання цих орденів у виробника ТзОВ «Герольдмайстер» м. Київ, на які керівництво округу реагує позитивно.







Переглядів: 2493


Коментарі

0
2 Уляна   [Материал]
Пишаємося Вами !

0
1 Марія   [Материал]
Наші герої! А щодо Андрія Орестовича Русенка, то скажу, що він направду не лише герой і великий патріот України, а й порядна і скромна людина, знавець своєї справи, Поміркований, і водночас вимогливий, толерантний, але принциповий,послідовний і не балабол - взірець серед наших політиків. Можливо, дійсно, та людина, навколо якої може об'єднатись борщівський політикум. Бажаємо нашии хлопцям подальших успіхів не лише на громадській ниві, а й в особистому житті!

Имя *:
Email *:
Код *: