Головна » 2017 » Вересень » 20 » Земельна афера чи випадковість: кому хочуть віддати 30 гектарів борщівської землі?

Земельна афера чи випадковість: кому хочуть віддати 30 гектарів борщівської землі?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2387
Сьогодні, коли аграрний сектор став ледь не локомотивом української економіки, а війни за землю між великими агрохолдингами та дрібними фермерами ведуться не тільки у правовій площині, а й за допомогою тітушок-рейдерів, хитрі ділки, здається, готові на все, щоб увірвати шмат благодатної української землі.

Дивна ситуація складається на сьогоднішній день у Озерянській ОТГ, яка може втратити майже 30 гектарів своєї родючої землі.

В той час як ряд учасників АТО з Борщівського району отримали від обласного управління Держгеокадастру відмову на отримання земельної діляник для ведення особистого селянського господарства, обласне управління розглядає близько 15 заяв від учасників АТО на виділення земельних ділянок на території Озерянської ОТГ. Все б нічого, але ці заяви написали люди, які проживають у м.Тернопіль і сусідніх до нього населених пунктах, тобто за 100 км від с.Озеряни.

Звичайно, що тут закрадається сумнів, чому стільки людей здалека практично одночасно написали заяви на виділення землі в одному масиві? Дуже схоже на те, що під виглядом роздачі землі воїнам АТО хтось хоче провернути спритну земельну оборудку. Кількома роками раніше схожа схема вже була задіяна на території Озерянської сільської ради і в кінцевому результаті власником більш як 20 га землі стала зовсім стороння людина.

Учора в кабінеті в.о. начальника віддділу Держгеокадастру у Борщівському районі Крисак О.Д., за участю заступника голови Борщівської районної ради, учасника АТО Русенка А.О., депутата районної ради, учасника АТО Музики І.В., голови Озерянської ОТГ Урсуляка В.М. відбулася зустріч воїнів АТО Борщівського краю з першим заступником начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Білецьким В.І.

Мова йшла про ситуацію з наданням земельних ділянок воїнам АТО, яка склалася у Озерянській громаді. Також у ході зустрічі воїни АТО заявили, що будуть рішуче протестувати проти таких ініціатив і вимагали задоволення заяв на виділення земельних ділянок учасникам бойових дій, жителям Борщівського району.
Переглядів: 2387


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: