Головна » 2019 » Червень » 18 » Життя без шлюбу, життя на віру. Священик з Борщівщини розповів, чому сповідник не дає розрішення

Життя без шлюбу, життя на віру. Священик з Борщівщини розповів, чому сповідник не дає розрішення

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2592
У сучасному суспільстві часто трапляються випадки, коли молоді люди, або вже й немолоді, оскільки давно практикують «сімейне» життя без церковного шлюбу, як кажуть в народі, «живуть на віру».

Зазвичай вони стараються себе виправдати поширеними виразами: «ми хочемо попробувати, чи підходимо одне одному», «ану ж, нічого не вийде», «для чого нам шлюб, коли ми і так живемо разом і у нас все добре», «а люди, що взяли шлюб, також розлучаються», «ми візьмемо шлюб, коли побачимо, що ми одне одному підходимо».

Найперше варто зазначити, що Церква прагне допомогти людині осмислити і якнайкраще підготувати себе до одного з найважливіших кроків у її житті. Адже Подружжя Церква встановила однією із сімох Святих Тайн.

Священик УГКЦ Василь Германюк, який прославився на всю Україну своїми новаторськими ідеями у поширенні Слова Божого і значну частину вільного часу присвячує спілкуванню зі своїми парафіянами в соціальних мережах, вирішив розповісти читачам, чому сповідник не дає розрішення людям, які живуть на віру і наскільки гріховним є конкубінат.

Відповідь на часте запитання священику: "Чому життя на віру є настільки важким гріхом, що сповідник не дає розрішення?"

➡️ Є 5 умов доброї Сповіді, які мають бути обов'язково дотримані:
1. Іспит сумління.
2. Жаль за гріхи.
3. Постанова поправи.
4. Визнання гріхів.
5. Покута.
Якщо недотримується бодай одна - Сповідь не важна. У випадку життя на віру, себто співджиття чоловіка і жінки поза церковним вінчанням, не дотримується третя.

Оскільки наречені не взяли благословення Божого на спільне життя у Таємниці Подружжя виникає постійна і тривала нагода прогрішення супроти 6-ї Божої Заповіді (перелюбу). Тобто, сказати: "Я обіцяю виправитись", - це обманувати Творця, а навіщо додавати собі ще й такого гріха, за що нестимемо відповідальність, покутуючи провини. Нам допустів за гріхи і так не бракує.

"Якщо подружжя насправді перебуває у щирій любові один до одного, тоді необхідно підкріпити її благословенням у Таїнстві Подружжя"-, написав на завершення отець Василь Германюк.
Переглядів: 2592


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: