Головна » 2021 » Березень » 22 » "Живих від мертвих відмежовує фіранка": моторошні кадри з лікарні із хворими на COVID-19 (ФОТО, ВІДЕО)

"Живих від мертвих відмежовує фіранка": моторошні кадри з лікарні із хворими на COVID-19 (ФОТО, ВІДЕО)

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 680
Звичайна фіранка відмежовує живих від мертвих у Коломийській лікарні, де рятують хворих на коронавірус. По один її бік – 57-річний Василь. Він мріє про те, що, як тільки його випишуть, одразу поїде на риболовлю. По інший бік фіранки – 67-річний чоловік. Він вже у чорному пакеті і його мрії та сподівання більше не справдяться і не мають жодного значення. За кілька хвилин медичні працівники відправлять його в морг, пише “Галка” з посиланням на репортаж англомовного видання Kyiv Post.


"Найважче для медика – це очі пацієнтів, яких вони втратили. І в той момент ті очі…краще тих очей нікому не бачити, бо ті очі довго сняться. Це очі, які молять про допомогу, очі, в яких відчай, очі, в яких реальний страх", - каже лікар Віктор Бойко.

"Рідко який лікар - довгожитель. Вмирають пацієнти і разом з кожним вмираючим пацієнтом на одну хвилину помирає той лікар, який його втратив, який його лікував", - додав він.

Ця Коломийська лікарня в Івано-Франківській області, яка зараз входить до карантинної "червоної" зони в Україні, через коронавірус втратила вже 205 своїх пацієнтів за рік пандемії. Лікарі стверджують, що через смертоносні наслідки вірусу, смертність в лікарні зросла більше, ніж вдвічі, в порівнянні із минулими роками. Медики також розповідають про окрему категорію пацієнтів - тих, які не погоджуються помирати. Вони своєю жагою до життя кидають виклик хворобі та долі і борються за кожен свій подих, попри невтішні прогнози та важкі враження внутрішніх органів.


Пан Василь належить до цієї категорії пацієнтів. В реанімації він перебуває вже понад 3 місяці. Чоловік так довго був у кисневій масці, що його ніс просто почав гнити. Лікарям довелося експерементувати та переводити його на інший апарат. Тепер Василь отримує кисень через прозорий шолом і з оптимізмом готується на Великдень їсти паски вдома.

На сусідньому ліжку лежить пан Тарас. На його приліжковій тумбочці чашка з написом “Найкращий тато”. Він - батько 5 дітей і в нього немає вибору, крім одружання. Чоловік каже, що шкодує про те, що ставився до коронавірусу досить легковажно:

«Не розумієш до того моменту, допоки ти не прокидаєшся серед ночі та відчуваєш катастрофічну нестачу кисню, ти хочеш дихати і не можеш. В той момент якраз приходить оце розуміння того, наскільки це серйозна недуга. Наскільки ти граничиш між життям і, можливо, чимось другим, що ми ще не розуміємо.»

Переглядів: 680


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: