Головна » 2021 » Грудень » 23 » "Золотий" голова: меру Борщева дадуть 70 тисяч зарплатні?

"Золотий" голова: меру Борщева дадуть 70 тисяч зарплатні?

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2709
Підвищення тарифів, велетенські преміальні для керівників міста, безглузді управлінські рішення та тотальне скорочення бюджетників в майбутньому, схоже, не здатні зупинити найнятих громадою на минулих виборах менеджерів Борщівської ТГ від прийняття непопулярних рішень.

На сьогоднішній сесії Борщівської міської ради, на якій планують прийняти основний фінансовий документ прийдешнього року, депутати будуть розглядати цілий ряд проєктів, які визначать долю громади і тисяч її мешканців.

Одним із найбільш цікавих, без перебільшення, буде питання зарплатні міського голови Ігоря Чопика, котрий за рік перебування при владі зумів стати героєм числених журналістських публікацій та сюжетів. Схоже, що на цей раз він претендує вкотре потрапити під прискіпливий погляд журналістів.

Як стало відомо редакції "Звістки", за два останні дні відбулося кілька засідань комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку та інвестицій, на котрих, зокрема, депутати розглянули і питання оплати праці міського голови Ігоря Чопика. З власних джерел нам стало відомо, що членам депутатської комісії в авральному режимі запропоновано призначити зарплатню міському голові на рівні 70 тисяч гривень.

Попередньо представники відразу трьох фракцій, на підтримку яких раніше міг розраховувати Ігор Чопик, відмовилися голосувати за данне рішення і виступили категорично проти настільки захмарних заробітків, мотивуючи своє рішення відсутністю коштів на вирішення більш нагальних проблем.

Андрій Ратушняк від партії "За майбутнє", Андрій Данилевич від "Свободи" та представник "Слуги народу" Роман Домітрак, ймовірно, вирішили в такий спосіб довести Ігорю Чопику, що на фоні прийняття його ручним виконавчим комітетом рішення по підвищення тарифів, проголосоване кілька тижнів тому, питання про значне збільшення заробітньої плати є недоцільним та дуже суперечливим. Однак, тріумвіарт трьох політичних сил міг розраховувати на успіх, якби не політична спритність міського голови, або не бажання окремих політиків скористатися ситуацією. Як виявилося, питання збільшення зарплатні та преміювання міського голови підтримав не тільки давній політичний соратник Ігоря Чопика та бенефіціар більшості скандальних рішень Роман Сєльський, а й учорашній палкий опозиціонер та керівник фракції "Сила людей" Валерій Ромашенко.

Саме позиція одного з лідерів "Батьківщини" та новоспеченого неофіта з партії "Сила людей" дають Ігрю Чопику шанс на те, що сьогодні він зможе не тільки "протягти" бюджет, а й забезпечить собі безбідне управління громадою на увесь наступний рік. За це, як стверджують наші джерела, представники "Сили людей" отримають посади в новоствореному освітянському комунальному підприємстві "Центр професійного розвитку педагогічних працівників", на який з бюджету планують виділити майже 2 мільйони гривень.

Що цікаво, що під час обговорення питання збільшення зарплатні та преміювання Ігоря Чопика, що викликало жваву дискусію, сам міський голова в пориві емоцій заявив, що якщо депутати осміляться позбавити його премії в 170% і відповідно зарплатні в 70 тисяч, тоді жоден з працівників міської ради не отримає ні надбавок, ні премій впродовж цілого наступного року. Чому Ігор Чопик вирішив шантажувати депутатів преміями своїх підлеглих, більшість з яких призначені на посади саме ним, до кінця незрозуміло. Можливо, що саме за рахунок звичайних чиновників та службовців, які виконують левову частку роботи, міський голова планує поповнювати власний сімейний бюджет.

Не менш цікавим і одночасно показовим в політичному плані стало питання, яке назрівало давно. За пропозицією одного з членів комісії, міському голові Ігорю Чопику пропонується звільнити одного із власних заступників, щоб цим самим зберегти кошти платників податків та спрямувати їх на вирішення нагальних проблем. Очікувано, що проти такої ідеї спільно виступили саме Роман Сєльський та Валерій Ромашенко, не підтримавши цю пропозицію і цим самим прилюдно скріпивши політичний союз "Батьківщини" та "Сили людей", принагідно продемонструвавши Ігорю Чопику власну лояльність та потрібність.

Чим завершиться зарплатня епопея, ми зможемо дізнатись уже сьогодні. Як і те, чи стане Ігор Чопик багатшим майже на мільйон гривень у наступному бюджетному році.
Переглядів: 2709


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: