Головна » 2019 » Серпень » 16 » Звідки гроші: найбільше на вибори витратили Олег Барна та Алла Квач

Звідки гроші: найбільше на вибори витратили Олег Барна та Алла Квач

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1452
Південь Тернопільщини обрав своїм депутатом Володимира Гевка від «Слуги народу». Він переміг у 167-му окрузі, до якого входить і Борщівський район, випередивши чинних міських голів Чорткова і Заліщиків Володимира Шматька і Аллу Квач. Скільки ж вклали кандидати у свою кампанію на ОВО №167? Чий голос невиправдано дорогий, а кому перевірка власного рейтингу коштувала копійки?

Найдорожча виборча кампанія була у чинного на момент виборів депутата від округу Олега Барни. Народний депутат вклав у свою виборчу кампанію власних 277 тисяч гривень. Це приблизно половина річних доходів пана Олега. 189 200 грн. на рахунок виборчого фонду Барні старшому накидали добрі люди. Усі 6 траншів від такого собі Олега Юрійовича Сніцара, що зареєстрований у селі Новоселиця Хмельницької області. Ні реєстр ФОПів України, ні система YouControl про такого підприємця не знають. Усього Олег Барна витратив 466 200 грн., його 6 373 голоси у середньому коштували 73 грн. 26 коп. То ж титул «Золотий голос 167-го округу» присвоюємо учорашньому нардепу, який в результаті зайняв почесне п’яте місце.

Наступну позицію за дорожнечею виборчої кампанії посідає міська голова Заліщиків Алла Квач, вона балотувалася від партії «Голос» і виборола третє місце (10 428 голосів). Вклала пані Алла 300 тисяч гривень, 170 з яких – добровільні внески. Сума немала, тому ми відкрили додаток до фінзвіту, де вказані імена жертводавців – Ігор Велиган, Богдан Махомет, Іван Незбрицький та інші. Пожертви становили від 15 до 30 тисяч гривень. Врешті Алла Квач посіла третє місце виборчої гонки, а голос виборця їй обійшовся в умовні 28 грн. 38 коп.

Ще один кандидат, який вклав велику суму у свою кампанію, – Володимир Іванишин від партії «Сила і честь». Усі 160 тисяч, які він витратив, були добровільними внесками. Це здебільшого невеликі суми (5000-15000 грн.) від Оксани Дудзяк, Юлії Волощук, Волощука В.Р., Ірини Горецької. 40 000 грн. перерахував Сергій Федус. За допомогою чи то цих грошей, чи то авторитету пан Іванишин набрав понад 5,5 тисяч голосів і був шостим в окрузі.

Найменше власних коштів витратив міський голова Чорткова Володимир Шматько – 100 грн. 42 тисячі його перерахували добродії Григорій Данилишин, Юрій Кривий, Віктор Нагірний. Пан Шматько став «срібним призером» виборчої гонки на 167-му окрузі і отримав 12 671 голос. Якщо перевести це на гроші, то один голос коштував йому символічних 3 гривні 36 копійок, а це свідчить про високий рівень довіри. Його голос був найдешевшим.

Недорого обійшовся голос й переможцю на 167-му окрузі – Володимиру Гевку. 8 грн. 47 коп. – така середня ціна голосу нардепа. Його витрати становлять 150 тисяч гривень.

Більше у таблиці (клікнути, щоб збільшити фото).



Терміново
Переглядів: 1452


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: