Головна » 2016 » Травень » 7 » Борщівська міська рада: пристрасті, політичні інтриги, звільнення мера і чоловічі сльози

Борщівська міська рада: пристрасті, політичні інтриги, звільнення мера і чоловічі сльози

07.05.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 2532

Як багато хто з нас знає, два тижні тому борщівський міський голова Сельський Роман Омельянович написав заяву про відставку за власним бажанням і закрив чергову сесію Борщівської міської ради на дуже тривожній для міста ноті.



І от учора депутати Борщівської ради зібрались на позачергову сесію, щоб своїми голосами звільнити голову міста, який перед тим зібрав голів фракцій та просив депутатів затвердити його заяву. За словами однопартійців екс-мера, це рішення далось йому не легко, але в той самий час змінювати його він не мав наміру і остаточно вирішив розпрощатись з чиновницьким кріслом.



Зрозуміла річ, що це питання викликало бурхливі дискусії у багатьох, зокрема депутатів міста і представників різних політичних сил. Виступаючи перед присутніми, очільник районної організації "Батьківщини" Ярема Орест Йосипович наголосив, що у відставку мер подав не стільки в зв'язку з станом здоров'я, як через інтриги політичних конкурентів. Виступ районного депутата був дуже емоційним, інколи навіть здавалось, що зараз Орест Йосипович пустить скупу чоловічу сльозу. Коментуючи відставку мера Сельського, він відверто звинуватив нещодавно створену коаліцію, в яку увійшли партії "Радикальна партія Ляшка", "УКРОП", "Блок Петра Порошенка", "Українська Галицька партія" та "Народний контроль", нагадавши, що саме вони робили все, щоб саботувати роботу міського голови і навіть виношували плани висловити йому недовіру, цим самим позбавивши повноважень мера.



Але навіть на цьому очільник "Батьківщини" зупинятись не став, нагадавши присутнім, що в часи правління попереднього мера Башняка, який нічим добрим не прославився, деякі яскраві представники цієї горе-коаліції завжди і слухняно голосували за всі рішення, переслідуючи власні інтереси і боячись вступати в конфлікт з тодішнім головою міста. Також він назвав деяких депутатів перебіжчиками і колишніми регіоналами, натякаючи на депутата "Радикальної партії Ляшка" Пасічник Уляну, яка в свій час була видним діячем "Партії регіонів" в Борщівському районі. Після цього в залі почались крики зі сторони "коаліціянтів". Орест Йосипович нагадав, що саме "Партія регіонів" пролила кров сотень і тисяч українців і зізнався, що не розуміє, як такі люди, які були стовпами тієї політичної системи, можуть і далі бути в політиці і вершити долю міста.



Крім того, Орест Йосипович заявив, що він і його партія "Батьківщина" цілковито підтримують на посаді секретаря міської ради Ковбель Галину, представницю партії ВО "Свобода", яка останні пів року плідно співпрацювала з уже звільненим мером Сельським Романом Омельяновичем і на підтримку якої екс-очільник міста завжди міг сподіватись. З цього дня "свободівка" фактично приймає на себе функції міського голови і до наступних виборів повинна буде виконувати його обов'язки.



В той самий час Орест Ярема висловив припущення, що в найближчому майбутньому представники цієї коаліції, яких він відверто звинуватив в змові проти мера, можуть спробувати звільнити і секретаря міської ради Галину Ковбель. На це з залу пролунала нова порція крику і обурення від Пасічник Уляни, яка заявила, що нічого подібного коаліціянти не планують.



Після Яреми слово взяла депутат від "Батьківщини" Марія Котик, яка також звинуватила представників коаліції в інтригах і цілеспрямованій роботі проти мера. Будучи депутатом ще попередньої каденції, вона нагадала деяким народним обранцям, що в часи Башняка вони були лишень статистами і навіть не сміли суперечити тодішньому керівнику міста. Хочеться сказати, що з сьогоднішніх коаліціянтів в той час депутатами були представники від "БПП" Двірник Василь та Чубак Ростислав, а також самий старший депутат ради і представник "Радикальної партії Ляшка" Бачик Микола Миколайович.



Перед самим голосуванням виступила секретар міської ради Ковбель Галина, яка заявила, що апарат міської ради, вона особисто і представники "Батьківщини" і "Свободи" просили екс-мера залишитись на посаді, але він змінювати свого рішення не захотів, втомившись боротись з недоброзичливцями.



Голосування закінчилось очікувано: більшістю голосів міські депутати звільнили Романа Омельяновича. Але, схоже на те, що ця політична епопея не закінчена і попереду на борщів'ян чекають нові пристрасті...

Переглядів: 2532


Коментарі

0
1 Громадянин   [Материал]
Стаття замовлена "Батьківщиною" чорнуха. Привели мера, а втримати не змогли, бо забагато відкатів від нього вимагали, а тепер шукають як відбілитись. А щодо сесій міської ради, то кожен бажаючий міг прийти і побачити, як все відбувається.

Имя *:
Email *:
Код *: