Головна » 2019 » Вересень » 27 » Борщівські депутати пішли проти закону, щоб призначити "свого" керівника районної лікарні?

Борщівські депутати пішли проти закону, щоб призначити "свого" керівника районної лікарні?

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 2293
24 вересня в Борщеві відбулось відразу два сесійних засідання: Борщівської міської та районної ради. Але, якщо, міська сесія пройшла без галасу та бурхливих емоцій, то в районній раді усе було значно складніше.

Депутатський конгломерат, до складу якого увійшли ще вчора непримиренні політичні опоненти з фракцій "Європейська солідарність" Петра Порошенка, "радикали" Ляшка та представники "Батьківщини", схоже, стали кращими друзями та одноголосно підтримали абсурдну пропозицію створити уже третю комісію для обрання керівника Борщівської лікарні.

Поліфункціональність окремих народних обраців дійсно вражає, адже диспути софістів районного масштабу змінюються в залежності від політичної кон'юктури та їхніх власних інтересів. Безсумнівно, що 24 вересня ці самі інтереси більшості депутатів Борщівської районної ради збіглися і вони незамислюючись віддали свої голоси за скасування постанови про утворення двох попередніх комісій і про створення ... третьої.

Політичне та правове невігластво досягло свого апогею, а бажання отримати підконтрольного керівника Борщівської районної лікарні, взяло гору над здоровим глуздом окремих обранців народу. В цій ситуації мало б відбутись суспільне обговорення та боротьба ідей, які пропонують для втілення потенційні керівники найбільшого медичного закладу району, а не кулуарні домовленості та підкилимні ігри політичних затійників. Але хіба ж ляльководи, які вправно маніпулюють більшістю депутатського корпусу, здатні дотримуватись прозорих правил гри?

І замість того, щоб цивілізовано вирішити питання призначення керівника закладу, процес вкотре затягують. Більше того, з'являються підозри, що сильні світу цього готові на все, щоб переламати через коліно громадських активістів та принципових членів комісії, а в цей час потайки домовляються з представниками правоохоронної системи. Інакше як можна пояснити, чому керівник прокуратури в Борщівському районі М.Носовський відмовився навіть виступити перед депутатами з юридичним обгрунтуванням можливості прийняття того чи іншого рішення, хоча увесь цей час знаходився в сесійній залі і головуючий на сесії Андрій Русенко запрошував його дати оцінку таким діям.

Аналізуючи голосування депутатів, можна зробити висновок, що ще задовго до сесії були досягнуті домовленості і жодні аргументи не мали б вирішального впливу. Коли ж це стало зрозуміло усім присутнім у сесійній залі, частина депутатів, серед яких представники фракції "Свобода" та "Громадянська позиція", покинули стіна районної ради, щоб не брати участі в цьому театрі абсурду.


З власних джерел нам стало відомо, що безпосередніми модераторами скликання позачергової сесії та проведення перемовин зі зговірливими депутатами були уже неодноразово згадуваний нами головний "радикал" райради Іван Чепесюк та лідер "Батьківщини" Орест Ярема, які на фоні боротьби за призначення керівника лікарні стали ледь не кращими друзями. Розповідаючи на людях історії про свої переживання за долю лікарні, вони чомусь забувають сказати, що саме через їхні амбіції та бажання отримати контроль над медичним закладом, цей самий заклад невдовзі опиниться на межі існування, а працівники лікарні залишаться без грошей.

Але хіба ж борщівські небожителі переймаються долею лікарні, санітарок, лікарів та їхніх пацієнтів, якщо потрібно "дотиснути" призначення "свого", щоб згодом спокійно освоювати бюджетні кошти та влаштовувати на посади своїх людей? І невже ті, хто б'є себе в груди на публіці, але згодом ведуть таємні перемовини задля власної вигоди, не розуміють, що усі ці дії лишень гальмують процес обрання керівника лікарні і одночасно з цим точно сприяють значному погіршенню фінансового стану лікарні, а отже і працівників установи.

Переглядів: 2293


Коментарі

0
1 Я-рема   [Материал]
Ярему і Чепесюка треба гнати як сраних псів з районної ради. Старики в яких давно політичний маразм. Ганьба тим хто голосував за незаконні рішення.....Їх ще чекає політична гільйотина!!!

Имя *:
Email *:
Код *: