Головна » 2022 » Січень » 21 » Борщівських дітей та молодь залишать без спорту, щоб задовільнити "хотілки" керівництва міста?

Борщівських дітей та молодь залишать без спорту, щоб задовільнити "хотілки" керівництва міста?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 4
Переглядів: 2684
Жага помсти та грошей настільки затьмарила свідомість вищого керівництва Борщівської міської ради, що, схоже, найняті громадою управлінці ладні на все. Навіть на позбавлення дітей та молоді громади можливості розвивати свої таланти. Не зумівши відібрати гроші з проєктів 12 січня, Ігор Чопик за кілька днів терміново видав розпорядження про скликання чергового засідання виконавчого комітету на 20 січня, щоб спробувати знову перегнути усіх через коліно та протягти непопулярні, але так конче необхідні йому та заступниці Уляні Пасічник рішення стосовно скасування фінансування цілого ряду програм.

І на цей раз Ігорю Чопику вдалося домогтись бажаного результату. З власних джерел "Звістці" стало відомо, що перед самим засіданням виконавчого комітету було проведено зустрічі з цілим рядом представників виконкому, старостам в досить різкій манері було доведено, які на них чекають наслідки у випадку, якщо вони не підтримають лінію мера, в авральному режимі попереджено усіх членів партії "Батьківщина" про обов'язкову явку.

Загалом же, з подачі Уляни Пасічник та Ігоря Чопика виконавчий комітет проголосував за масштабне зменшення фінансування програм з розвитку настільного тенісу, футболу, футзалу та міні-футболу, волейболу та повне скасування програми з розвитку малої авіації, покликаних не тільки популяризувати та заохочувати молодь до розвитку фізичної культури, а й підвищувати престиж громади.

Загалом же з програм, загальне фінансування яких оцінювалось в 600 тисяч гривень, члени виконкому забрали 425 тисяч, які цим самим рішенням спрямували на Програму культурно-мистецьких заходів.

За рішення про скасування фінансування програм голосували міський голова І.Чопик, старости І.Українець, Л.Мицик, П.Чомко, В.Чомко, І.Стецько, Д.Тихович, М.Вороний, Т.Дячок, Т.Гладиборода, І.Войчишин, І.Саламон, заступники міського голови В.Дуплавий, У. Пасічник, О.Малинник, представниця партії "Сила людей" О.Гайовська, відома своїми скандальними заявами С.Грис, яка і цього разу відзначилася тим, що переконувала у вірності такого рішення, нагадуючи членам виконкому, що за навчання у хореографа батьки платять кошти, а відповідно можуть і платити за своїх дітей, які хочуть займатись спортом, а також представники партії "Батьківщина" В.Васильків, О.Малик та О.Пилип.

І хоча представники старостинських округів Ярослав Кучер та Святослав Ромашенко закликали не підтримувати такі пропозиції влади, щоб залишити фінансування на рівні, прийнятому депутатами на сесії 23 грудня, було зрозуміло, що питання вирішили ще в кулуарах міської ради напередодні засідання.

Чи розуміють члени виконавчого комітету, що підіймаючи руки "ЗА" і підтримуючи настільки скандальні рішення, цим самим ставлять хрест на розвитку дітей Борщівщини, спорту загалом та популяризації самої громади на теренах Тернопільщини? Гадаю, що усвідомлюють та розуміють. Однак, політична доцільність та домовленості, ймовірно, змушують робити такий вибір.

Переглядів: 2684


Коментарі

0
4 ЯРЕМА   [Материал]
Учитилів взагалі не треба допускати до виконкомів. підневільні люди Гайовска і Пилип. і без совісті

0
3 Люба   [Материал]
Хтіли бачити Силу людей у владі то тепер дивіться. І дякуйте РОМАШЕНКУ І батьківщині за то, що діти будуть ставати пияками і наркоманами, бо вони проти спорту в громаді. Їм тільки стройки для Вольоді подавай.

0
2 ЯРЕМА   [Материал]
Гайовські пох..... - в лісі дерев купа шо їй діти?

0
1 Петро   [Материал]
Які сволочі і гади. Старости взагалі продажні особилво двоє Чомків, але щоб вчителі голосували за таке то вже вибачайте але це гидко. Ганьба таким вчителям бо це пльовок в лице батьків які водять до школи своїх дітей.

Имя *:
Email *:
Код *: