Головна » 2022 » Січень » 5 » Чи загрожує закриття пологовому відділенню в Борщеві?

Чи загрожує закриття пологовому відділенню в Борщеві?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 2773
На Тернопільщині закриють пологові відділення та спеціалізовані медичні будинки, в яких народжується менше, ніж 150 дітей за рік.

Про це заявили у Національні службі здоров'я України.

В НСЗУ відзначили, що в Європі взагалі діє норма, коли пологовий закривають, якщо в закладі менше 300 пологів за рік, але в Україні не стали йти на такий радикальний крок і зупинилися на цифрі -150 пологів.

Спеціалісти переконані, що якщо у медичному закладі за рік приймають менше 150 пологів, то кваліфікація таких медиків - під питанням.

Наразі відомо, що в Україні закриють 70 медичних установ, де сьогодні народжують дітей. Є такі заклади і на Тернопільщині.

Пологові відділення, де в рік народжується менше 150 дітей на рік, не отримають фінансування з НСЗУ, з ними просто не підпишуть договір і їх закриють.

Редакція "Звістки" звернулась із запитаннями стосовно цієї проблематики до керівництва Борщівської міської лікарні, однак спілкуватися медики відмовились.

Щоб не бути голослівними, ми вирішили перевірити інформацію на порталі Національної служби здоров'я України. Згідно з договором, який уклали Борщівська міська лікарня та НСЗУ, в 2021 році в медзакладі було заплановано надати 216 медичних послуг у категорії "Медична допомога при пологах". Загалом же, згідно із статистичними данними НСЗУ, за минулий рік в Борщівській міській лікарні підписано 229 медичних висновків про народження.

Однак, варто відзначити, що тенденція невтішна. І тут ключовими є два фактори: зниження народжуваності та збільшення кількості сімей, які вирішують народжувати в Тернополі. Якщо подібна тенденція збережеться, не виключено, що за кілька років таки постане питання про закриття пологового відділення в Борщеві.
Переглядів: 2773


Коментарі

0
2 Орест   [Материал]
Гладкий з Чопиком скоро взагалі лікарню закриють, але ще трохи покрадуть аби їх діти і внуки з правнуками мали за що жити і не бідувати

0
1 Петро   [Материал]
Комсомольськобандитська влада несе велику загрозу жителям Борщева.
Дальше-буде більше.

Имя *:
Email *:
Код *: