Головна » 2021 » Вересень » 23 » Десятки гектарів землі для себе і родичів: як депутати-лицеміри з Борщівщини вимагають справедливості

Десятки гектарів землі для себе і родичів: як депутати-лицеміри з Борщівщини вимагають справедливості

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 3185
Політика - справа не тільки брудна, а й дуже багатогранна. Політики ж здатні перевтілюватися не гірше героя твору Франца Кафки. За одну ніч виборів. Учора ти міг бути при владі і відстоювати власні інтереси усіма можливими методами, а сьогодні стаєш ледь не провідником опозиційних ідей та сенсів. Ще учора ти забезпечив собі безбідне існування на роки вперед, обікравши інших, а сьогодні з обличчям біблійного старця вчиш інших, що потрібно творити добро. Це - політика. І ті, хто відчули смак перебування у владі, чудово уміють реагувати на запит суспільства, політична пам’ять якого, на превеликий жаль, надто коротка.

На жаль, елементами політичної культури сучасної України є вседозволеність та відсутність будь-яких принципів. Можна брехати, не дотримувати слова, можна без кінця і краю міняти політичні табори, змінювати личину і щоразу поставати в новому непорочному образі. І таку долю Птахи-Фенікс забезпечують нашим владоможцям та політикам лицедійство та коротка пам’ять громадян.

Пригадайте принцип роботи клоуна на арені: він обирає об’єкт для насмішок і постійно апелює до аудиторії, перетворюючи її на своїх спільників. Кожного разу він у масці, під якою приховував свої справжні емоції та задуми. Об’єктом його атак стають депутати, службовці, комунальники чи керівники ради, а в союзники він намагається записати усіх глядачів свого шоу. Його мета незмінна – це голоси виборців, які знову проголосують. І паяц завжди впевнений, що ця безвідмовна технологія знову забезпечить перемогу чи проходження в раду.

Так само, мабуть, думають окремі депутати з фракції Європейська Солідарність, які вирядилися паяцами з надією знову потрапити на політичний Олімп.

Чи є сучасні народні обранці Борщівської міської ради та її керівництво лицедіями? Безсумнівно. Хтось більше, хтось меньше. Але усі без виключення, як і їх попередники.

Безсумнівно, пальма першості у цьому непростому театральному шоу належить депутатам партії Петра Порошенка, які звернулись до міського голови Ігоря Чопика, щоб заблокувати питання виділення землі в межах Борщівської громади. Дуже вчасне та раціональне рішення, подумає пересічний читач. Якби не прикрий факт, що саме цих депутатів можна було б з легкістю номінувати на ще одну премію в номінації «Найбільших любителів народної землі».

І чому саме зараз, коли питання уже проголосовані, потрібно звертатись до міського голови? Де ж були депутати "Європейської Солідарності" раніше? А раніше, шановні читачі, депутати Петра Порошенка дружно голосували за надання цих самих земельних ділянок. Як і голосували питання про надання землі дружині лідера місцевої "Батьківщини" Ореста Яремі.


Фото звернення від депутата Олександра Степового

(клацніть фото, щоб збільшити)


Фото голосування за надання 2 га дружині лідера "Батьківщини" партійцями "Європейської солідарності"

(клацніть фото, щоб збільшити)

От тільки не голосуваннями єдиними славляться на увесь Борщівський край підлеглі Петра Олексіовича. Щоб не бути голослівними, запропонуємо увазі читачів коротенький перелік земельних ділянок, які в часи перебування заступником голови Борщівської РДА зумів привласнити для своїх найближчих родичів Степову Тамару, Степового Сергія та для себе коханого, усім знаний опозиціонер Олександр Сергійович:





(клацніть фото, щоб збільшити)

Аж три земельні ділянки у селі Глибочок площею 6 гектарів та ще три земельні ділянки в самому Борщеві, поблизу міського парку відпочинку та лісової зони, які могли б стати власністю ветеранів війни на Сході, але опинились в руках одного з чільних депутатів фракції Європейська Солідарність. Чи не цинізм та лицемірство це по відношенню до тих, кого зараз так щиро обманює депутат?

Якщо ж проаналізувати декларацію його близької соратниці Любов Морозко, то взагалі стає ніяково. Отримавши завдяки команді Зе, що дуже навіть дивно, якщо врахувати протистояння команди Зеленського і Порошенка на всеукраїнському рівні, посаду начальниці Управління соцзахисту Чортківської РДА, Любов Морозко взагалі могла б не перейматись збільшенням земельного фонду власного сімейства. Адже у власності Люби Морозко та її чоловіка значиться… майже 70 гектарів родючої землі в Київській області та 3 гектари в самому Борщеві. Але справи виглядають інакше, якщо взяти до уваги той факт, що сьогодні в стінах міської ради лежить аж три заяви на виділення земельних ділянок для найрідніших людей яскравої та впливової депутатки партії «Європейська Солідарність» та для неї самої. І знову 6 гектарів родючої землі. Чому не 2, не 4, а знову 6?! Цікаво, що серед претендентів на землю є зять Любові Морозко Володимир Регуш - син заможного бізнесмена і впливового «свободівця» Сергія Регуша, якого вважають ледь не головним фінансистом місцевої парторганізації і син якого завдяки родичам має усі шанси також стати фермером-початківцем. Випадковість чи чергове лицемірство?


(клацніть фото, щоб збільшити)

Не відстає від свої колег по фракції і сумнозвісний фермер та латифундист Володимир Петровський, за яким тягнеться шлейф скандалів та звинувачень у корупційній діяльності. Не так давно Борщівська міська рада на офіційний запит «Звістки» надіслала інформацію, згідно з якою бюджет громади недоотримав десятки, якщо не сотні тисяч гривень потенційних надходжень саме через аграрне підприємство згадуваного депутата, який впродовж тривалого часу обробляв комунальні землі без жодної дозвільної документації.


(клацніть фото, щоб збільшити)

Серед переліку таких мастодонтів-аграрників, які володіють значними земельними масивами, але на публіці демонструють обурення діями чи то міського голови Ігоря Чопика, чи інших депутатів, найменш матеріально забезпеченою є, мабуть, їх колега Світлана Соррентіно. Будучи до депутатства волонтером та допомагаючи військовим на Сході, вона отримала лишень невеликий земельний наділ в 1 га, виглядаючи поруч зі своїми заможними колегами сірою мишкою чи радше убогою родичкою, яка у критичний момент стала обличчям партії на минулих виборах, щоб зятягти до ради тих, хто звик змінювати маски…
Переглядів: 3185


Коментарі

0
2 Петро   [Материал]
Влада,яку представляють бандити.Буде брехати,красти і бити людей.

0
1 Мирон   [Материал]
"Батьківщина" рідна мати. Не вкрадеш - не будеш мати. Аве Ярема !!!!

Имя *:
Email *:
Код *: