Головна » 2019 » Липень » 15 » Діти хворіють, а дорослі задихаються. В Борщеві підприємство труїть людей?

Діти хворіють, а дорослі задихаються. В Борщеві підприємство труїть людей?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 5046
Робота будь якого елеватора, незалежно від його розміру, супроводжується утворенням пилу. Боротьба з ним - одне з головних завдань усіх сучасних зерносховищ. Це не дивно, адже від ефективності аспіраційних систем залежить дуже багато, починаючи від екології в регіоні, і закінчуючи здоров'ям сотень та тисяч людей, які живуть довкола підприємства.

Про шкоду пилу елеваторники можуть розповідати довго. Тема наболіла, а перелік мінусів серйозний. Для когось головне - матеріальні витрати. Для когось на першому місці - здоров'я людей. Так чи інакше, але, видається, що власники елеваторів, які розміщені в місті Борщеві, в сотнях метрів від житлових будинків, переслідують одні мету - власне збагачення.

Як інакше можна пояснити, чому після запуску підприємства ТОВ "ЕЛАГРІ", яке розміщене на території колишнього цукрового заводу, місцеві мешканці усе частіше починають скаржитись на погіршення екології, загострення хвороб дихальної системи, алергії та появу зернових відходів на власних подвір'ях.

В редакцію "Звістки" надійшов лист з підписами від мешканців міста, які уже який рік страждають від результатів діяльності підприємства.

"Вся територія селища засипана відходами зернових, половою. Діти хворіють, кашляють. У багатьох алергія. На вулицю погуляти, вийти з дітьми неможливо. Відкрити вікно чи форточнку неможливо. Весь одяг засипаний сміттям та остяками від злаків.

Багато дітей мають потребу звертатись до лікарні. Дорослі також, почувають себе погано.

Дихати неможливо, люди кашляють та задихаються. Нікому не секрет, скільки разів у рік злакові обробляють хімічними речовинами.

Птахи здихають на льоту і падають замертво. Як нам жити.
"-, написала у заяві на адресу борщівської влади Ольга Мізюк.







Одночасно із цим мешканці міста зібрали підписи під зверненням до керівництва Борщева, щоб вирішити їх проблему.







Переглядів: 5046


Коментарі

0
1 Володька І КО   [Материал]
Гнати Мрію і арабських шейхів з Борщова!!!

Имя *:
Email *:
Код *: