Головна » 2022 » Січень » 11 » Головний тренер “Рідної Борщівщини” Ігор Бадло: “Практично всі команди вищої ліги ми перегравали, хіба що «Агрон» краще за нас виглядав”

Головний тренер “Рідної Борщівщини” Ігор Бадло: “Практично всі команди вищої ліги ми перегравали, хіба що «Агрон» краще за нас виглядав”

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 774
Продовжуємо підбивати підсумки футбольного сезону 2021 року. На черзі – команда «Рідна Борщівщина», яка посіла четверте місце у вищій лізі. До розмови ми запросили головного тренера команди Ігоря Климентійовича Бадла.

– Пане Ігорю, Ви очолили «Рідну Борщівщину» після першого кола. Яке завдання перед Вами поставило керівництво клубу?

– Бути у призовій трійці за підсумками сезону. На жаль, ми його не виконали, хоча за грою заслуговували бути щонайменше на третьому місці.

– На Ваш погляд, чого забракло команді, щоби виконати це завдання?

– Нам не вистачило часу на підготовчий процес. Команда сформувалася за два тижні до початку другого кола. Так, ми підсилились рядом виконавців, але й наші конкуренти теж підсилилися. І якщо в першому колі «Рідна Борщівщина» на фарті здобула дуже багато очок, то в другому на нас дивилися, як на одного з претендентів на нагороди, відповідно кожен налаштовувався і хотів забрати в «Рідної Борщівщини» очки. Загалом грою команди в другому колі я задоволений, результатом – ні. Практично всі команди вищої ліги ми перегравали, хіба що великогаївський «Агрон» краще за нас виглядав. А те, що ми програли теребовлянській «Ниві» (1:2) та «Поділлю» (0:2) з Васильківців, вважаю було не по грі. Також немаловажний фактор, який вплинув на нашу команду, стався у згаданому матчі з «Поділлям». Арбітр помилився, не призначив пенальті у ворота суперників і, навпаки, призначив сумнівний одинадцятиметровий у наші ворота. Цього суддю дискваліфікували до кінця чемпіонату, але нам від цього легше не стало, адже ці три очки наприкінці сезону нам були дуже потрібні. Тому вважаю, що ми могли би сміливо бути в трійці, а так психологічно команда після цього поєдинку була надламаною, та й керівництво клубу було дуже незадоволене цією втратою очок.

– Виділіть найкращий матч «Рідної Борщівщини» за час Вашого керівництва?

– Напевно, це був поєдинок з підволочиським «Збручем-Агробізнесом» (3:0). Була як результативність, так і велике бажання наших футболістів бігти вперед, реалізація була на високому рівні і все, що ми награвали на тренуванням, у нас в тому поєдинку вдавалося. Чого власне не вистачало в решти матчах. Наприклад, із теребовлянською «Нивою» теж була гарна гра, але нас підвела саме реалізація і грубі помилки нашого воротаря й оборонця, після яких суперник відзначився двічі. Але як би там не було, у цій грі я побачив команду, яка може конкурувати з найсильнішими колективами тернопільського аматорського футболу. Я розумію, що футбол тим і цікавий, що він не передбачуваний, і навіть коли ти граєш добре, бувають випадки, що рахунок не завжди на твою користь.

– А найгірший матч був, мабуть, із чемпіоном – великогаївським «Агроном»?

– Саме так. Не знаю, чому так сталося, ніби й налаштовувались на суперника, добре його вивчили і мотивація було хороша. Але у тій зустрічі, напевно, вирішальний фактор, який не дозволив нам отримати позитивного результату, був той, що ряд приїжджих футболістів не мають можливості тренуватися разом зі всією командою. На гру з «Агроном» готувалися з тими виконавцями, які були на місці, моделювали, награвали стандарти. І вже під час гри дехто із приїжджих випадав зі складу. Хоча вони й хорошого рівня виконавці, але коли треба було показати командний футбол, зі швидким виходом з оборони в атаку, пресингом на половині поля суперника, нам цього не вдавалося. Коли граєш у структурний футбол і випадає 2-3 виконавці, то це відбивається на підсумковому результаті в матчах з таким суперником, як «Агрон», бо зі слабшими командами це не так помітно.

– Хто із футболістів «Рідної Борщівщини» показав себе з кращого боку, а на кого більше розраховували?

– Кращим у той час, коли я працював з командою, був Олексій Клак. Окрім того, що він багато забивав в офіційних матчах, мені подобалось його професійне ставлення до футболу. Він теж був здалека (із Кременця, – авт.), однак не пропустив жодного тренування, не дивлячись, де воно проходило – в Борщеві чи в Тернополі. Точково не хотів би виділяти людей, які розчарували. Можу лише сказати, що розраховував на більше від гравців, яких ми запросили для підсилення команди в другому колі.



Номер1
Переглядів: 774


Коментарі

0
1 Юрій   [Материал]
Бездарне чмо розвалило команду, яка прогресувала, набрало животатих збитих льотчиків, що пересувалися пішки в центральному колі і висуває дурні відмазки типу, - в першому колі команді просто везло, а як я прийшов стало невезти.
І сміх і гріх.

Имя *:
Email *:
Код *: