Головна » 2020 » Червень » 1 » Громада з Борщівщини пройшла відбір і завдяки місцевим активістам зможе розвиватись та вдосконалюватись

Громада з Борщівщини пройшла відбір і завдяки місцевим активістам зможе розвиватись та вдосконалюватись

27.07.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1498
Скала-Подільська громада, що на Борщівщині, візьме участь в освітній програмі «Студії Живої Історії 2020: громади малих міст і ОТГ». Її та ще 7 громад обрали із сотні ОТГ з всієї України.

Громадські активісти та представники влади склали заявку для участі в проекті. Там описали 17 пунктів про переваги ОТГ. Зокрема, йшлося про історичну фортецю, палац, зв'язок з Михайлом Грушевським.

Проект - можливість для представників громади малого міста чи ОТГ, які працюють з культурною та історичною спадщиною, шукають нових шляхів реалізації своїх ідей та мають спільноту активних громадян, які вболівають за розвиток своєї громади.

«У 2020 році працюватимемо онлайн і спрямуємо свій досвід та знання на посилення спроможностей громад малих міст та ОТГ України, що працюють з осмисленням культурної та історичної спадщини, локальної історії, культури та пам’яті у своїх громадах. У зв’язку з децентралізацією в Україні, в громад з’явилось більше відповідальності та можливостей у роботі з культурною та історичною спадщиною, проте для успішної діяльності в цій сфері необхідно мати практичний досвід та підтримку. Саме свій досвід діяльності й підтримку ми пропонуємо громадам, що пройдуть відбір на програму», – повідомляють у спільноті проекту у Facebook.

З травня до листопада 2020 року разом із відібраними командами громад з різних куточків України працюватимуть з інструментами онлайн-освіти, розберуться, як розвивати ідеї для своїх громад онлайн, проаналізують вдалі практики дослідження публічної історії, інновативні та ефективні методи роботи з культурною та історичною спадщиною, здизайнують прототипи проєктів громад, посилять компетенції проєктного та грантового менеджменту.

Наскрізним елементом програми буде реалізація пілотного проєкту, розробленого в рамках Студій Живої Історії. Кожна громада протягом програмного року працюватиме з досвідченим ментором, що підтримуватиме її в розвитку, а також отримає базову фінансову підтримку від програми на реалізацію своїх проєктних ідей.
Переглядів: 1498


Коментарі

0
1 Даник Михайло Іванович   [Материал]
Гмм... видать - "сильна" Програма, якщо ЇЇ ( Програму ) самим скалечанам не ОПРИЛЮДНЕНО ДОСІ ??? Цікаво : і Хто ж ті Автори ? Які 17 пунктів Програми, якщо Громада ДОСІ не має уявлення : Де Наш План соцекономрозвитку на 2020 рік ? Де нарешті Звіт селищного голови про ВИКОНАННЯ попередніх аналогічних Планів за останні 2 роки ??? Програмісти, блін !!!

Имя *:
Email *:
Код *: