Головна » 2022 » Січень » 31 » Інвестиціям "НІ": влада Борщева прогнала інвестора, щоб заробляли свої?

Інвестиціям "НІ": влада Борщева прогнала інвестора, щоб заробляли свої?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 3
Переглядів: 3010
«Всі служби, які призвели до втечі національних і міжнародних інвестицій, мають піти у відставку. Роль влади – як швейцара, вийти на тротуар і кланятися перехожим: "У нас таке шикарне блюдо..." Чому ж ми робимо навпаки, чому на тротуар не виходимо?"»

Саме цей вислів Президента Віктора Ющенка у 2005 році мав би найбільше врізатися у пам’ять усім, хто був тоді у владі і від кого залежала доля країни. Однак, ні до нього, ні після, жоден представник влади не зумів перетворитись на умовного «швейцара», щоб кланятись інвесторам та роботи країну успішнішою.

Схоже, що і Ігор Чопик не бачить себе у ролі «швейцара» чи інвестиційної няні, а радше в ролі заробітчанина, у якого і без того все прекрасно. Прекрасно у нього та близького оточення, але без роботи та гідної зарплатні живуть тисячі жителів громади.

Але почнемо з самого початку. Виявляється, за межами Борщева існує величезна земельна ділянка, площею більше 80 гектарів. На частинку цієї земельної ділянки, а саме на 29 гектарів, претендує відомий на Тернопільщині інвестор, який висловив бажання орендувати вказану площу для будівництва сонячної електростанції. Цей самий проєкт міг би забезпечити місто новими робочими місцями, податковими сплатами та мільйонами гривень прибутків від оренди земельної ділянки. Про це під час сесії заявив депутат міської ради Роман Домітрак, звернувшись до Ігоря Чопика та колег з пропозицією поділити вказану земельну ділянку на дві частки: 29 та 53 гектари. Меншу ділянку, за словами депутата, готовий орендувати потенційний інвестор для створення підприємства.

Однак, після цього в залі почалось щось дивовижне. Міський голова Ігор Чопик, який мав би першим висловити підтримку вказаному проєкту, взявся переконувати присутніх, що інвестор повинен спочатку заплатити за землевпорядну документацію, зустрітися з ним і депутатами, а в кінці взагалі зізнався, що уже зустрічався з іншими людьми, які готові будувати також щось на тій земельній ділянці. А тому, щиро зізнався Ігор Чопик, він проти поділу землі і не бачить на сьогоднішній день зацікавленості в такому проєкті. Чому в ситуації, коли промисловість на теренах Борщівщини знищена, а опозиційні депутати намагаються самостійно шукати інвесторів, міський голова проти? Не зрозуміло.

В щирість, хоч і запізнілу, Ігоря Чопика можна було б повірити, якби не кілька фактів, які вказують на те, що у міського голови існують інші мотиви для того, щоб перешкоджати інвесторам, котрі зацікавлені в оренді вказаної земельної ділянки.

Виявляється, значна частина цієї площі незаконно обробляється, засівається та використовується без будь-яких дозвільних документів. Про це точно не могли не знати в самій міській раді, оскільки це не віддалений земельний масив в якомусь із сіл громади, а околиця міста.






земельні ділянки, які незаконно обробляються

Відразу кілька земельних ділянок із загальною площею від 15 до 20 гектарів обробляються без жодних дозвільних документів. Тим більше, що вказаний масив вважається землею, на якій може здійснюватись виключно промислова діяльність. Орієнтовні втрати бюджету громади від незаконного обробітку вказанної земельної ділянки лишень за рік становлять від 100 тисяч гривень. Орієнтовні прибутки людей, які незаконно обробляють, становлять 400 тисяч гривень.

Цікаво, що поля, які незаконно обробляються, знаходяться саме в межах території, яка зацікавила інвестора і за яку підприємство могло б офіційно сплачувати до бюджету Борщівської громади мільйони гривень орендної плати. А це і зарплати бюджетникам, і розвиток, і нормальні дороги, і гідні умови для наших дітей. Але навіщо усі ці офіційні сплати в бюджет, якщо можна збирати урожай і непогано заробляти без жодних договорів та паперової тяганини? Тим більше, що, як стало відомо, тепер за аграрні напрямки в міській раді відповідають скандальні латифундисти Володимир Петровський з "Європейської солідарності" та Роман Сельський з "Батьківщини".




Разом із тим, як стало відомо редакції "Звістки" з власних джерел, ймовірно, що вказані земельні ділянки не без відома керівництва міста обробляє відомий в Борщеві фермер Олег Дозірців, який, що ще більш цікаво, на минулих виборах балотувався за списком місцевої парторганізації "Батьківщина" і йшов пліч-о-пліч з Ігорем Чопиком та Романом Сельським.

Саме поруч із вказаною ділянкою, яка зацікавила інвестора, і яку точно не бажає віддавати в законну оренду Ігор Чопик та його оточення, знаходяться землі, які обробляє фермерське господарство Олега Дозірців.

Незважаючи на заклики представника "Слуги народу" Романа Домітрака, "свободівців" Андрія Данилевича та Миколи Саламахи, а також очільника фракції "За майбутнє" Андрія Ратушняка піти на зустріч інвесторам, щоб місто розвивалося і створювалися нові робочі місця, фракцій з орбіти Ігоря Чопика, а саме "Батьківщина", "Європейська солідарність" та "Сила людей", прийняли позицію міського голови і не підтримали залучення інвестицій в громаду. Можливо, що після такого голосування керівництву міста доведеться поділитися часткою прибутків та бенефітів від незаконного обробітку землі громади. Однак, від цього точно не виграє ні бюджет, ні звичайні люди, ні промисловість краю.
Переглядів: 3010


Коментарі

0
3 Ірина   [Материал]
Свій до свого. як кажуть в народі. Така позорна практика була за всіх голів громади, бо цей їх кеш і готівка. Чого вони ідуть в ту владу? Та щоб красти. Ярема, Чопик і Ромко пампух давно вже на цьому сидять і роки заробляють грабуючи Борщівський район. А ви далі бідота кусайте лікті і далі голосуйте за цих злодюг. А вони будуть потім розказувати на виборах як люблять людей і громаду

0
2 Петро   [Материал]
Ха, ха. та таких земель тисячі гектарів. Того Чопик тримається за посаду руками і зубами. І всі ці необліковані землі обробляють такі самі ґазди як Сєльський, Дозірців і Петровський. Чопик Петровського і тримає за сраку, бо в того купа землі такої в обробітку.

0
1 Володимир   [Материал]
Сволота. Десятки тисяч баксів заробляють в рк ні з чого, без податків, без виплат паїв без оренди. Так щастити може тільки Батьківщині. Не дурно Сєльський завжди лізе в депутати бо знає як там солодко. Але Дозірців точно ділиться пополам з таких грабунків громади

Имя *:
Email *:
Код *: