Головна » 2016 » Листопад » 24 » Керівник борщівської поліції Володимир Горб'як таки поплатиться посадою за трагедію в Бабинцях

Керівник борщівської поліції Володимир Горб'як таки поплатиться посадою за трагедію в Бабинцях

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2392
Розслідування страшної розправи в Бабинцях перебуває на завершальній стадії. Уже за тиждень-другий будуть оприлюднені результати. Керівник обласної поліції Олександр Богомол щиро зізнається, що деякі працівники поліції неналежно виконували свої професійні обов’язки, але це, як він переконує, не стало головною причиною смерті двох борщівських поліцейських.

«Кримінальне провадження по подіях у селі Бабинці Борщівського району на стадії завершення, – каже Олександр Богомол. – 23 листопада мене допитували у якості свідка по цьому провадженню, щодо тих подій, які відбувалися. Я висловив свою думку з посиланням на нормативні документи про те, хто що робив, і правильно чи ні. Моя думка така: дії працівників поліції були правильні. Декілька працівників поліції не дуже відповідально віднеслися до своїх функціональних обов’язків, але це не тягне на кримінальну відповідальність. Їхні дії не стали наслідком загибелі наших працівників. Яке буде рішення прокуратури за тиждень-два побачимо. Експертизи всі проведені, залишилося допитати декілька людей і буде прийматися рішення.».

За результатами службового розслідування, яке проводили столичні слідчі, були певні зауваження до начальника Борщівського відділу Нацполіції Володимира Гороб’яка. На час провадження його відсторонили від виконання обов’язків. А після завершення слідства Олександр Богомол планує перевести підполковника на інше місце.

«У висновку київської комісії розписано окремі порушення, і було прийнято декілька суб’єктивних рішень про те правильно чи неправильно діяли працівники поліції, – сказав Олександр Богомол. – На сьогодні начальник Борщівського відділу перебуває на лікарняному, перед тим був у відпустці. Я його попросив, щоб він взяв відпустку, щоб його робота зараз там не вплинула на результати розслідування. Через тиждень-два будуть результати розслідування, я Гороб’яку запропоную роботу в іншому місці. Думаю, у Борщівський відділ треба буде поставити іншу людину для керівництва, щоб там покращити роботу.».

Крім того, хочеться нагадати, що зовсім нещодавно громадські активісти Борщівщини виступали категорично проти повернення Володимира Горб'яка в Борщів, звинувачуючи його в тиску на депутатів Борщівської міської ради і намаганні незаконно отримати у власність комунальну квартиру.

Також хочеться сказати, що 14 листопада Володимир Горб'як міг зайняти "жирну" посаду начальника вiддiлу управлiння превентивної дiяльностi ГУНП в Тернопільській області, але конкурсна комісія відмовила полісмену. Тепер, схоже на те, на нього чекають десь в іншому районі...

Переглядів: 2392


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: