Головна » 2018 » Червень » 18 » Хто керує Борщевом: господарники чи колгоспники?

Хто керує Борщевом: господарники чи колгоспники?

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 11937
Збудований у далекому 1908 році коштами українців Борщівщини за проектом архітектора Василя Нагірного та за підтримки Михайла Грушевського та Івана Франка Народний дім, який мандрівники та історики називають найяскравішою спорудою міста та його окрасою, схоже, став тягарем для окремих місцевих можновладців, які з радістю використовують будівлю у власних цілях, але при цьому не спішать робити щось на користь громади. Або ж його банально готуються приватизувати...

У справжню руїну перетворилась колись красива та велична будівля у самісінькому центрі міста.

Так от, 14 червня на чергову сесію Борщівської районної ради з’явився доведений до відчаю директор Борщівського краєзнавчого музею, котрий попросив слова, щоб привернути увагу присутніх депутатів до вкрай складної ситуації, в якій опинилося приміщення Народного Дому. Попри те, що розглядалися питання порядку денного, головуючий Андрій Русенко одразу ж надав йому можливість висловитися, оскільки Михайло Сохацький є почесним громадянином Борщівського району. А інформація, котру він оприлюднив була кричущою. Як виявилося, внаслідок капремонту та заміни покрівлі Народного Дому та після нещодавньої зливи виставкові зали краєзнавчого музею почало заливати водою.

На жаль, випадково, якраз саме перед виступом директора музею сесійну залу покинули міський голова Іван Кобилянський та голова фракції «Батьківщина» Орест Ярема, котрі могли і навіть зобов’язані були б дати певні пояснення. Справа в тому, що замовником проекту реконструкції даху була Борщівська міська рада. Щоб долучитися до ремонту Народного Дому районною радою у грудні 2017 р. було перераховано міській громаді 500 тис. грн., незважаючи на те, що проект на той час ще не пройшов технічну експертизу.

Під час розподілу коштів на бюджетній комісії лідер місцевої ВО "Батьківщина" Орест Ярема особисто запевняв депутатів, що виділення півмільйона гривень з бюджету району дасть можливість якісно відремонтувати покрівлю, яка знаходиться у вкрай поганому стані. Що було причиною такого лобіювання – намагання швидко освоїти кошти, витративши їх на закупівлю матеріалів у своїх однопартійців, чи бажання покращити матеріальний стан приміщення, де знаходиться партійний офіс «Батьківщини»? Очевидним є одне – турбота про стан найбільшої історичної пам’ятки Борщева відійшла на задній план. Інакше як можна пояснити той факт, що приміщення краєзнавчого музею доведено до вкрай жалюгідного стану.





Якість матеріалу для крокви - ніяка. Гниль і цвіль. Довго такий дах навряд чи втримається.



Кроква що висить у повітрі. Забракло дошки?




Якось зробили покрівлю. Де ринви?




Партійний стяг "Батьківщини", який понуро висить на одному з балконів "Народного Дому", де розташований офіс політичної партії.




І чому мер міста Іван Кобилянський, який так полюбляє "інспектувати" ремонти в туалетах дитячих садочків та доріг, не заглянув з фотокамерами на горище зубожілого Народного Дому та не продемонстрував містянам, наскільки "якісно" виконали ремонт даху, на який виділили колосальні гроші?

Щоб зрозуміти, що саме стало причиною такої ситуації, очільник районної ради Андрій Русенко на другий день особисто навідався у приміщення Народного Дому. Як з’ясувалося, дах приміщення замінений вкрай недбало, гідроізоляція покрівлі не витримує ніякої критики, крізь щілини у покрівлі затікають потоки дощової води. Окрім того, складається враження, що ні крокви, ні лати покрівлі ніхто не міняв – вони сирі, гнилі і покриті цвіллю. Чи довго витримає такий дах? Питання риторичне. Та найгірше те, що при заміні покрівлі не передбачено ринв для зливу дощової води.

"Коли я поцікавився у спеціаліста, що здійснює технагляд над причиною такого безглуздя, то отримав відповідь, що відведення дощівки передбачено іншим, окремим проектом. Частіше за все так роблять для того, щоб розбити суму виконання капітальних робіт і уникнути тендеру на їх проведення.", - прокоментував "Звістці" цю жахливу ситуацію сам Андрій Русенко.

Як стало відомо "Звістці" з власних джерел, після виступу Михайла Сохацького на сесії районної ради, його викликали у владні кабінети для «розборок» і пробували звинувачувати у політизації питання та переконливо пропонували тримати язика за зубами.

Одночасно з цим хочеться сказати, що питання ремонту Народного Дому давно викликає більше запитань, ніж можуть дати відповіді представники влади Борщева. Зокрема, на останній сесії Борщівської міської ради один з виступаючих відверто звинуватив Івана Кобилянського у небажанні проводити ремонт перлини Борщівщини з метою подальшого продажу будівлі в центрі міста, вартість якої може становити кілька мільйонів гривень.

Судячи з фото, які оприлюднив Андрій Русенко на власній сторінці, з велетенських сум, виділених на ремонт даху, міські чиновники витратили жалюгідні копійки.
Переглядів: 11937


Коментарі

0
1 Jack Averman   [Материал]
Назвупублікації в Звістці  змінити краще на :Хто керує Борщевом: господарники чи злодії? Відповідь буде однозначна. Як
символічно крадуть народні гроші з Народного Дому.
            Карликта лисий чоловічок за його спиною з гондоновою головою вкрили себе славою не
тільки тим, що знівечили Борщів МАФами, якими купували голоси депутатів,
чиновників, типа вербіцьких  та «своїх»,  землями для рогозів та інших, продажемжиттів людей для будівництва ТЕС – крематорію, але і запускають брудні руки в
кишеню народу, яку вважають своєю, розкрадаючи бюджетні кошти, які народ
сплачує, як податки. 
          Карлик  продовжує брехати людям, що звертався доорганів про несплату податків тими, хто «ріже» цукровий завод. Сексуальний
карлик, ветеринар- завгосп  з гондоновоюголовою – не крадіть, не дискредитуйте Тимошенко Юлю, бо у ваші брехні на
виборах люди більше не повірять, бо ваші діла викривають вас - злодіїв.
Повторюю, що казав раніше, що час вашої брехні підходить до логічного кінця.
Народ зробить  в Борщеві те, що не було вУкраїні-ненці. Не для таких махінацій народ боровся на майдані, щоб лисий та
карлик зрізали « вершки». Народ вас посадив у ці крісла і він вас звідти
відкличе, а після цього ви ще відповідатимете за все насвинячене.  Сьогодні ви в кріслах, а завтра на нарах.  Чому не кличите на виконкоми про розкраданнябюджетних грошей на Народний дім начальників СБУ та поліції, якими ви
прикриваєтеся, запрошуючи на незаконні виконкоми-помсти, щоб розправитися з
правдолюбцями. Бо у вас- злодіїв рильцята в пушку. Хто перший звернеться про
порушення справи про розкрадання бюджетних грошей на Народний дім – Русенко чи
карлик з лисим. Думаю, що ніхто з них. карлик підписував акти на приймання
виконаних робіт, а це буде означати кликати вогонь на себе, а Русенко.під
впливом лисого теж промовчить. Тоді залишається – всім незручна Яворська?
Можливо. Зверніть увагу хто виконував підрядні роботи на реконструкції
Народного дому, цей злодій є постійним клієнтом і він неодноразово крав народні
грошики з карликом та лисим. Прослідкуйте по подібних підрядних роботах і
назвіть його. Україна повинна знати своїх « героїв».  Лисий та карлик, повторюю для розумововідсталих: не прикривайтеся брехливими фразами, що служите для України і
гаслами « слава Україні» і брудними руками на підступних серцях, бо ви своїми
делішками підриваєте нацбезпеку України.  Звертаюся до депутатів-попихачів тализунів  Пам’ятайте про тих, хто васобрав, йдіть до виборців, де ваші звіти? Розкажіть про своє лакейство. Кажуть –
пана видно по халявах, а вас нікчем за вашим голосуванням, бо кожен урвав
преференцію від сексуального карлика. Покайтеся, брехуни і мздоїмці. СЛАВА
УКРАЇНІ.

Имя *:
Email *:
Код *: