Головна » 2020 » Травень » 27 » На Борщівщині дітей виженуть з дитячого парку, щоб створити відділок поліції?

На Борщівщині дітей виженуть з дитячого парку, щоб створити відділок поліції?

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 3111
Публічність влади в Борщівському районі завжди була на вкрай низькому рівні, як і здатність представників владних структур приймати доленосні рішення виключно після громадських слухань.


Підтвердженням такої "самодіяльності" стало учорашнє рішення Скала-Подільського виконавчого комітету виселити з дитячого парку, в якому впродовж останніх років займаються десятки місцевих дітлахів, юних гуртківців та їхніх наставників. Замість дітлахів, з якими цілорічно займаються улюблені педагоги, влада Скали-Подільської планує заселити у цю затишну та просякнуту дитячим сміхом будівлю ... поліцейських.


Невже в цілій Скалій-Подільській не знайшлось жодного вільного приміщення чи двох кабінетів для 3-4 полісменів, що потрібно йти на такі радикальні кроки. І невже самі поліцейські, погоджуючись із ймовірним виселенням дітей, не усвідомлюють, що десятки дітлахів можуть залишитись без улюблених гуртків та парку, в якому мають змогу навчатись та займатись дуже цікавими речами, розвиватись і зростати в атмосфері добра.


Повертаючись до учорашнього виконкому, на якому було прийняте скандальне рішення, "Звістці" з власних джерел стало відомо, що з дванадцяти присутніх членів виконавчого комітету, одинадцятеро підтримали пропозицію передати будівлю для потреб місцевих поліцейських. Єдиною членкинею виконкому, яка голосувала проти такого абсурдного рішення і виступала відверто проти, стала місцева громадська активістка Оксана Ундерко.


Що ж стосується тих, хто голосував за фактичне виселення дітей, то це голова ОТГ Віктор Мирончук, його заступниця Латишева Любов, секретар ради Лагазюк Наталія, старости Ільєв Роман, Волощук Василь, Білик Тетяна, Кійовська Галина, головний юрист ради Вільховий Михайло, головний комунальник Альбертович Юрій, відомий на теренах краю бізнесмен Жирук Володимир та підприємець Лукашів Іван, а також Чубак Тетяна.

На засідання виконкому прибув і головний полісмен Борщівського району Андрій Свинарчук, якому без зайвих зусиль вдалось переконати керівництво селищної ради та членів виконкому підтримати необхідне рішення.


Чи зможуть місцеві активісти, які сьогодні першими надали розголосу цій абсурдній ситуації, відстояти історичну будівлю, в якій займаються скалецькі діти, покаже завтрашній день. Адже саме на завтра запланована зустріч голови громади Віктора Мирончука та мешканцями селища, яким небайдужа доля рідного містечка і дітей.
Переглядів: 3111


Коментарі

0
1 Пасічник Анатолій   [Материал]
Це неможливо! Ліквідувати заклад позашкільної освіти може лише схибнутий чиновник-самогубець. Міністерство освіти також боятиметься узаконити ліквідацію закладу. Борщів - це не можливо! Це нелогічно! Врешті - це тупо! Піднімайте батьків та освітян.

Имя *:
Email *:
Код *: