Головна » 2021 » Жовтень » 28 » На Борщівщині підприємство саудитів продовжує травити людей?

На Борщівщині підприємство саудитів продовжує травити людей?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 3642
Велике аграрне підприємство «Елагрі-Борщів», яке розташоване в місті Борщеві та уже два роки як належить великій компанії з Саудівської Аравії, схоже, продовжує нищити здоров’я місцевих мешканців.

Незважаючи на гучні обіцянки керівників агрохолдингу «Контінентал Фармерз Груп», в розпорядження якого перейшли активи збанкрутілого аграрного гіганта сімейства Івана Гути «Мрія», налагодити роботу очисних та фільтрувальних систем, які б унеможливили забруднення довкілля, жителі міста вкотре скаржаться на викиди підприємства.

На кількох останніх сесія Борщівської міської ради окремі депутати піднімали питання функціонування очисних споруд, спілкуючись з керівником підприємства Андрієм Лецко, який запевняв, що в цьому році проблем з очищенням не повинно бути і спеціальні фільтри будуть працювати.

Схоже, що обіцянки керівників елеватора залишились лишень обіцянками, адже місцеві мешканці продовжують скаржитись та діляться в мережі дуже промовистими свідченнями того, що системи фільтрації не працюють, а в довкілля потрапляє чимало відходів виробництва, які становлять небезпеку для жителів міста.

«Агрохолдинг "МРІЯ" ось так піклується про жителів селища. Не досить нам вірусів на легені, то «Мрія» нам ліки підсипає. Ганьба.»,- написала на свої сторінці Тетяна Дідур.




За словами місцевої мешканки Тетяни Дідур, з якою «Звістці» вдалось поспілкуватись і яка оприлюднила фото забрудення довкілля, ситуація, коли падає «червоний сніг» триває уже кілька днів, а загалом ця проблема не нова і виникає постійно, тільки но підприємство починає переробляти кукурудзу.

Крім того, місцеві жителі, які мешкають в цьому мікрорайоні Борщева, скаржаться на те, що зерно обробляється хімікатами і та хімія в процесі обробки зернових культур разом з відсівом та пилом розлітається містом, загрожуючи здоров’ю та життю людей. Особливо переживають за маленьких мешканців Борщева, адже в період викиду відсіву зростає кількість випадків алергічних реакцій та захворювань органів дихання.

Цікаво, що якраз через незадовільну роботу системи очищення, на що скаржаться борщів‘яни, місцеві депутати відразу кількох фракцій відмовились дати дозвіл згадуваному підприємству на будівництво адміністративної будівлі, вимагаючи спочатку знайти шляхи вирішення екологічної проблеми, яка існує уже не перший рік і на яку, схоже, не бажають звертати уваги власники багатомільярдного бізнесу.

(клікнути на фото, щоб збільшити розмір)
Переглядів: 3642


Коментарі

0
1 Іван   [Материал]
Тетяна Дідур, а виб не могли зробити більш вражаюче фото? Просто те фото з лушпайками в кутку це смішно... Покажіть мені дорогу, подвір'я і тд. де всьо засипано тими лушпайками. На рахунок хімікатів. А ви впевнені, що то хімікати? Де папір з лабораторії? Де офіційне підтвердження, що то хімія?! Без офіційного паперу це пусті балачки.

Имя *:
Email *:
Код *: