Головна » 2018 » Липень » 17 » Невже лідери борщівської "Батьківщини" підставили поліцію, щоб розправитись з активістами і депутатами?

Невже лідери борщівської "Батьківщини" підставили поліцію, щоб розправитись з активістами і депутатами?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 3178
Сильні політики здатні не тільки визнавати свої помилки, а й гідно сприймати критику. На превеликий жаль, але в Борщеві людей та чиновників різного рангу, які комплексують та рефлексують на сказане тими, хто з ними не в одному човні, значно більше, ніж притомних та тверезомислячих.

Чого тільки вартує скандальне звернення виконавчого комітету Борщівської міської ради від 8 травня цього року, ініціатором якого став лідер місцевої "Батьківщини" Орест Ярема. На вимогу головного послідовника культу Юлії Тимошенко члени виконкому, як слухняні дітлахи, проголосували за те, щоб засудити дії депутатів міської та районної ради від "Свободи", а також провести усі необхідні оперативно-розшукові дії, щоб унеможливити формування негативної думки про владу Борщева.

Ставши першою в Україні міською радою, яка пішла настільки абсурдним шляхом тиску та залякування активістів, журналістів та депутатів, Іван Кобилянський та КО "прославились" на усю Тернопільщину. І ось сьогодні, 2 місяці потому, закрадається підозра, що в стінах міської ради Борщева працюють не тільки люди, які намагаються знищити свободу слова і затулити рота усім, у кого є власна позиція, а й справжні "професіонали", які візують абсурдні рішення та звернення.

12 липня в офіс ГО "Борщівська криївка Воля" навідались представники нещодавно створенної кіберполіції, щоб отримати пояснення від Наталії Яворської та депутата міської ради від ВО "Свобода" Христини Яворської, які окремим представникам борщівського істеблішменту псують життя.

За словами Наталії Яворської, з якою нам вдалось поспілкуватись, зустріч з представниками кіберполіції нагадувала радше безглузду спробу тиску, адже жодних законних підстав, а тим більше причин проводити якісь оперативно-розшукові дії, у правоохоронців немає і бути не може. Це, скоріше за все, дуже швидко зрозуміли і самі офіцери поліції, які поквапилися покинути офіс активістів.

Не менш цікавою та промовистою виявилась позиція працівників Борщівського відділення поліції, які спершу прямо вказують, що провели перевірку та встановили, що громадська активістка Наталія Яворська, а також депутати від "Свободи" Христина Яворська та Тетяна Іванюк неодноразово ображали, компрометували та звинувачували в хабарництві та непрофесіоналізмі міського голову Івана Кобилянського, а згодом кардинально змінюють свою позицію.





Що цікаво, настільки разючі зміни настають після звернення згадуваних депутатів до головного полісмена Тернопільщини - генерала Олександра Богомола, який за час своєї роботи неодноразово доводив, що уміє плідно співпрацювати з представниками журналістської спільноти та активістами.



Після цього в ГУНП Тернопільської області проводять вивчення усіх матеріалів і встановлюють, що перевірка борщівських колег проведена неповно і сама справа потребує додаткового вивчення. І от кілька днів тому місцеві правоохоронці демонструють дива професіоналізму, а сам міський голова Борщева відмовляється давати пояснення щодо поширення стосовно нього неправдивих відомостей. Після цього борщівські полісмени нарешті визнають, що жодних порушень зі сторони Наталії Яворської, Тетяни Іванюк та Христини Яворської немає.





Підсумовуючи усе це, можна констатувати, що остракізм став звичним явищем для місцевої політики і переслідування тих, хто сміє мати власну думку, може набувати дуже огидних форм. Для цього тутешні можновладці готові використовувати усе та усіх, навіть правоохоронців. І якщо головний СБУшник Борщівщини відразу вказав на фактичну абсурдність звернення виконкому і не став учасником театру абсурду, то головного копа Борщівського району, схоже на те, політикани, які вважають себе господарями життя, банально використали для розправи над своїми конкурентами, цим самим підставивши перед обласним керівництвом.
Переглядів: 3178


Коментарі

0
1 Bogdan Yarema   [Материал]
Дівчатка просто молодці!!!

Имя *:
Email *:
Код *: