Головна » 2020 » Жовтень » 22 » Підрядник з оточення Володимира Боднарчука за час його правління заробив мільйони

Підрядник з оточення Володимира Боднарчука за час його правління заробив мільйони

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 3254
В українських реаліях мільйони заробляють, частіше за все, не добросовісні виконавці та підрядники, а ті, у кого приязні стосунки з представниками влади, родичі та куми місцевих князьків, ті, хто уміє ділитись і знає, скільки і кому потрібно занести. Мільйони гривень за роки правління партії "Батьківщина" в Борщівській громаді заробила фірма Володимира Чопика, сина районого депутата від партії Юлії Тимошенко Ігора Чопика, який є одним із кандидатів на посаду міського голови Борщівської ОТГ.

Але, шановні читачі, варто розуміти, що така ситуація не тільки в Борщівській громаді. Свої улюбленці, яких без найменших вагань можна назвати везунчиками долі, є і в інших громадах Борщівщини.

Редакції “Звістки” вдалось отримати дуже цікаві та промовисті документи, які свідчать про те, що такі надзвичайно успішні бізнесмени є і в сусідній Мельнице-Подільській громаді. Проаналізувавши інформацію за роки керівництва громадою тутешнім головою Володимиром Боднарчуком, з’ясувалось, що левову частку усіх робіт виконував підприємець Сухецький Павло Ілліч. Якщо інші підприємці та підрядники за цих 4-5 років виконували 6-10 замовлень, то фірма Павла Сухецького отримала від влади більше … 80 замовлень. А загальна сума замовлень становить майже 9 мільйонів гривень.

При цьому багато замовлень віддавалось в “ручному” режимі та без проведення конкурентних тендерних процедур. Чому так щастило вказаному підприємцю, залишається здогадуватись. Але, поспілкувавшись з місцевими жителями, вдалось дізнатись, що у Павла Сухецького та голови громади Володимира Боднарчука доволі приязні та навіть товариські стосунки. Можливо, саме близькість до тіла і дружба з керівництво громади і були вирішальним фактором, завдяки якому вдалось заробити мільйони?

Як бачимо з документів, підприємець ледь не кожного місяця отримував по 3-4 замовлення від бюджетних установ Мельнице-Подільської громади, а це сотні і сотні тисяч гривень.

(клікнути на зображення, щоб збільшити)





Чи можна було значно зекономити бюджетні кошти, замовляючи роботи виключно через тендерні процедури? Безсумнівно! От тільки для того, щоб економити державні, тобто людські гроші, потрібна політична воля керівників громади. Але про яку волю можна говорити, якщо фірми очолюють друзі, куми і діти?!
Переглядів: 3254


Коментарі

0
1 MirBod   [Материал]
Підпишіть на Звістку керівників Борщівської і Чортківської прокуратур.

Имя *:
Email *:
Код *: