Головна » 2016 » Жовтень » 8 » Скандали та інтриги 12 сесії Борщівської міської ради

Скандали та інтриги 12 сесії Борщівської міської ради

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 5
Переглядів: 2293
На фоні майбутніх виборів політична боротьба між представниками різних політичних сил тільки посилюється, пертворюючись в щось доволі дивне і малозрозуміле для пересічного жителя Борщівщини. За сухими показниками та яскравими промовами деяких політиків ховається звичайнісінька брехня і намагання заробити кілька зайвих балів у занадто довірливого електорату.

Як часто буває, замість того, щоб депутати вирішували господарські питання, хтось намагався піаритись, комусь закортіло помститись політичним конкурентам, а хтось взагалі цілу сесію смакував халявними цукерками. Ітак, перейдемо до суті побаченого і почутого.

А почалось усе з того, що депутат Ульяна Пасічник, яка є членом бюджетної комісії і за відсутності голови виконує його функції, вирішила розділити бюджетні питання і кожне з них голосувати окремо. До слова, за цю каденцію це відбулось вперше. Доволі дивне рішення, адже буквально за кілька днів до цього комісія погодила зміни до бюджету і голосування мало відбутися "пакетом". Чому представниця "Радикальної партії Ляшка" пішла на такий крок стало зрозуміло згодом, коли депутати коаліції вирішили зняти з порядку денного питання виділення коштів на ремонт дороги по вул. Й.Сліпого. Найбільше таке рішення зачепило депутата від "Свободи" Миколу Саламаху. Взявши слово, він намагався спочатку довести присутнім депутатам, що вулиця Й.Сліпого знаходиться в жалюгідному стані та потребує негайного ремонту, посилався на свій депутатський запит та зібрані підписи від жителів міста, які вимагають проведення ремонту. І знову виявилось, що не обійшлось без представників фракції "УКРОПу", депутат якої Мирослава Галяс заявляла, що гроші на цю вулицю виділяти не варто, адже нею ітак ніхто не ходить.

Згодом слово взяв перший заступник мера Максим Мазурок, який намагався пояснити присутнім, що ремонт дорожнього покриття на цій вулиці дійсно терміново необхідний і що 130 тисяч це дуже маленька сума, тим більше, що потрібно провести роботи на протяжності дороги в 70-80 метрів. І це в той час, коли на ремонт вул. Вовківська народні обранці одноголосно виділили аж 300 тисяч, хоча масштаб робіт там значно меньший.

Незважаючи на усі спроби і намагання "свободівця" Саламахи та заступника мера Мазурка вмовити депутатів виділи кошти в сумі 130 тис. грн., гроші так і не виділили. Ось так вулиця залишиться без ремонту, а гроші просто зависли в повітрі, адже використати їх в найближчий місяць-два не получиться згідно з нормами закону. Усе як в відомій українській приказці: "І сам не гам, і другому не дам".

Буквально невдовзі після цього на розгляд депутатів знову винесли питання Андрія Русенка, "атошника", який уже кілька місяців бореться за право отримати законних 2 гектари землі. Він вкотре виступав перед депутатами, намагався донести до присутніх свою думку, але необхідної підтримки так і не знайшов. Дивна річ, за те, щоб виділити ветерану бойових дій на Донбасі землю чомусь не проголосували ні "радикали", ні їхні друзі по коаліції з "Української Галицької партії", які минулого разу підтримали Андрія. І якщо з представниками "Радикальної партії Ляшка" усе більш-менш зрозуміло, то з депутатами "Української Галицької партії" виникає якесь нерозуміння ситуації. Адже будучи представниками організації "Самооборона Майдану" і позиціонуючи себе волонтерами, вони мали б опікуватись правами таких людей, як ветеран АТО Русенко, а не гратись у закулісні політичні ігри, цим самим задовільняючи інтереси когось зі своїх друзів з інших партій.

Не давши землю Русенку, ці самі депутати згодом віддадуть задарма 2 гектари звичайному жителю Борщева Михайлу Джумазі, навіть незважаючи на те, що він не воюва на Сході, не ризикував власним життям, щоб ці самі депутати спокійно спали в своїх тепленьких ліжках.

Також депутати "виторгували" кілька сотень тисяч гривень за дві земельні ділянки в межах міста, продавши їх підприємцям Ігорю Бартошку та Вірі Матковській, які знову почнуть ділити між собою уже за місяць-другий.

До честі депутатів можна віднести той факт, що коли депутат обласної ради від "УКРОПу" Андрій Ратушняк запропонував віддати 50 тисяч гривень з бюджету Борщева на потреби села Більче-Золоте, щоб в обмін на це обласна рада передала у власність Борщева комунальну установу котельні, яка, між іншим, знаходиться майже в самому центрі нашого міста, хтось з "свободівців" запропонував не покращувати інфраструктуру інших сіл та міст, а виділити ці гроші на той самий музей чи лікарню в самому місті. Цю пропозицію депутати підтримали одноголосно.

Підсумовуючи побачене на сесії можна сказати, що для "Свободи" вона виявилась не особливо вдалою, усі ініціативи партійців Тягнибока, серед яких були і вкрай потрібні для міста і його жителів, блокували і "валили". Потішити їх могли тільки цукерки і гарячий чай, які стояли на сусідньому столику і якими так ласувала одна із народних обраниць.
Переглядів: 2293


Коментарі

0
5 почесна мешканка   [Материал]
Передвиборча обіцянка депутата обласної ради чи його першоквітневий жарт?

Перед виборами більшість кандидатів у депутати намагаються задобрити своїх виборців обіцянками. Зазвичай цією обіцянкою кандидат має вирішити чи не найскладніше та найболючіше питання виборців. Напевне в наш час найпроблемнішим питанням населених пунктів є стан доріг . Цією обіцянкою кандидати у депутати до обласної ради заманювали виборців і на Борщівщині.
Велике село Шупарка на Борщівщині кількістю у 1499 виборців мали віддати свої голоси взамін на капітальний ремонт дороги за кандидата у депутати в обласну раду від провладної партії Іванишина В.В. Мешканці свою обіцянку виконали. 1 квітня 2016 року, як і передвиборами вже обласний депутат обіцяв шупарчанам дорогу . Про те 03 жовтня 2016 року делегація с. Шупарка на чолі з депутатом районної ради Мороз Р.М. провели зустріч з головою Борщівської РДА з даного питання, яка чомусь зіслалась, що вирішення даного питання залежить від депутата обласної ради Іванишина В.В. Зауважу, що головним розпорядником коштів є районна державна адміністрація. Якщо питати думку в обласного депутата, то потрібно було запитати думку інших трьох депутатів від Борщівщини (Коцимира С.В., Ратушняка А.М. Овчарука В.В) Після чого було домовлено про проведення сільського віче у с. Шупарка. На якім було і багато критичних запитань до сільського голови Якимівської М.А.Наприклад, у селі відсутній дитячий сад, а дошкільнят у селі налічується 86 дітей. На віче присутність Іванишина В.В. виявилась його передвиборчою першоквітневою обіцянкою та оправданням перед жителями села. Оскільки, обіцянка не була виконана, то він ще хотів долучитися до рішення про початок ремонтних доріг не з Шупарки, а з с. Констанція, яка за бажанням Іванишина В.В. мала б увійти в Більче-Золотецьку громаду. Початок робіт з Шупарки обласному депутату не вигідна, оскільки відсутня межа, яка дала б право с. Шупарці увійти в Більче-Золотецьку громаду.
Необхідно визнати позицію депутата Борщівської районної радиМороз Р.М. та голови Кобилянського І.І., які віднеслися з розумінням та прислухалися до проблемних питань жителів села.
Розглядалося питання використання коштів платників податків у вигляді державної субвенції на капітальний ремонт школи (заміну вікон), які керівництво Борщівської райдержадміністрації та депутат Верховної ради Барна О.С. хочуть показати , як їх подарунок для жителів краю. Та не факт, що до кінця цього року районне керівництво закінчить бумажну волокніту, щоб використати ці кошти. Та чи будуть шукати винних, так, як на одній із сесій голова райдержадміністрації ЮЗЬКІВ Л.В. сказала, що персонально проконтролює щоб ці кошти встигли належним чином використати.?
Однак на даний час залишається питання відкритим, чи буде у селі Шупарка на Борщівщині дорога?...

0
4 Андрій РУСЕНКО   [Материал]
Це просте служіння та відстоювання власних шкурних інтересів депутатів міської ради. Помста за чітку позицію націоналістів і викриття "дерибану" членами земельної комісії міськради. Не дивно, що колишні "регіонали" голосують проти мене без чіткої причини. Цікаво, як будуть пояснювати це виборцям партії, які позиціонують себе демократичними, опозиційними та справедливими… Як казав Симон Петлюра: "Нам не страшні московські воші, нам страшні українські гниди

0
3 Іванка   [Материал]
Я скажу так, що доки буде ця гризня і політики будуть ставити власні політичні ітереси та свої амбіції вище інтересів простих людей, доти і буде така ситуація. Пора уже задуматись над людьми, не даремно ж гинули на Майдані і гинуть в АТО.

0
2 Роман   [Материал]
Та дорога вічно в якійсь задниці була, ремонти ніколи в житі не робили і тільки хтось взявся і зразу зарубали , бо їм гратись в політиків сукам захотілось

0
1 Антон   [Материал]
А шо хотіла "Свобода", якщо ті самі "радикали" і "укропівці" давно лягли під Барну і голосують як скажуть згори, вони і лісочок наш борщівський хтіли продати і зараз хочуть щось подеребанити тільки Ковбель і компанія щось не дуже дають їм це робити....

Имя *:
Email *:
Код *: