Головна » 2019 » Грудень » 1 » В Борщеві провели унікальний захід для батьків особливих дітей

В Борщеві провели унікальний захід для батьків особливих дітей

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1692
Минулого тижня в Борщеві відбулась унікальна і вкрай актуальна подія - перша психоедукаційна зустріч з батьками дітей із особливими потребами.

Результати досліджень різних країн підтверджують, що подібні зустрічі та тренінги з розвитку навиків вирішення проблем, приводять до разючих позитивних змін в функціонуванні сім”ї. Тому неможливо сперечатись з твердженням, що не тільки соціальна адаптація дітей з особливими потребами, а й адаптація в першу чергу батьків таких діток, становить вирішальну роль у цьому непростому процесі.


Редакція "Звістки" вирішила поспілкуватись з організатором цієї напрочуд цікавої події Марисею Стахів.

"Це була психо-едукаційна (просвітницька) зустріч із батьками дітей із особливими потребами. Говорили ми про те, як попри все залишатися в ресурсному стані, тобто бути повним сил, енергії та в хорошому настрої. Сам захід проводився в рамках благодійного проекту Клініки Стахіва "Ми поруч". Метою зустрічі було згуртувати батьків особливих діток, поговорити із ними про те, що їх хвилює, а також приємно і з користю провести час.",- розповіла Марися.

Зустріч відбувалася у форматі дружньої бесіди за запашною кавою. Хочеться додати, що батьки, які відвідали захід - це люди з активною життєвою позицією, які попри непрості обставини не здаються та намагаються створити всі умови для розвитку та комфорту своїх діток.


Крім того, засновник та головний лікар МЦ "Клініка Стахіва" Олег Володимирович Стахів розповів про те, як готовий допомагати особливим діткам.

Ідея створення такого проекту виникла у нього після того, як він черговий раз коштом клініки проперував особливу дитину - хлопчика із синдромом Дауна. Розуміючи, що клініка має всі ресурси для надання такої допомоги без будь-якого психологічного травмування, що є надважливим у лікуванні діток із особливими потребами, Олег Володимирович вирішив, що було б добре об'єднати зусилля та надавати комплексну підтримку: медичну - діткам, та психологічну - їх батькам.

За словами Марисі, оскільки вони обоє родом із Борщева, то першу таку зустріч вирішили провести в нашому рідному місті. І на цьому не планують зупинятися та в подальшому також будуть проводити такі зустрічі.

А на останок, організатори висловили щиру вдячність засновниці та голові ГО "Рівні, але різні" Наталії Буртняк, яка всеціло допомагала організувати даний захід та подбала про те, щоб якомога більше батьків дізналися про нього.
Переглядів: 1692


Коментарі

0
1 Іван   [Материал]
Молодці, класна ідея і взагалі супер що займаєтесь таким

Имя *:
Email *:
Код *: