Головна » 2021 » Грудень » 6 » В Борщеві відкрили меморіальну дошку на честь померлого волонтера Володимира Яворського

В Борщеві відкрили меморіальну дошку на честь померлого волонтера Володимира Яворського

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1337
Сьогодні, 6 грудня, в Борщеві відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки відомому на Тернопільщині волонтеру, громадському діячу, підприємцю та націоналісту, депутату Борщівської міської ради та керівнику ВО «Свобода» на теренах нашого краю Володимиру Яворському.

Ініціаторами встановлення стали представники ВО «Свобода», для яких Володимир Яворський був не тільки побратимом, а й наставником та натхненником у щоденні політичній, волонтерській та громадській роботі.

Подія, приурочена до відзначення Міжнародного Дня волонтера та Дня Збройних Сил України розпочалась з щемливого моменту, коли донька Володимира Яворського Христина з його внуком Володимиром на руках зняли білу тканину з меморіальної дошки. Згодом святі отці освятили пам’ятну дошку, згадали, наскільки світлою і патріотичною особистістю був Володимир Яворський, а також помолилися за усіх волонтерів та захисників України.

Згадали непересічну особистість Володимира Яворського у своїх виступах його друзі та побратими: керівник «свободівців» в міській раді Андрій Данилевич, очільник обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк, голова Монастириської міської громади, учасник АТО Андрій Старух, волонтери та політичні діячі Світлана Соррентіно та Володимир Чугаєвський, перша вчителька Володимира Яворського Зоя Мазурик.

За словами Олега Сиротюка, Володимир Яворський був людиною з великої букви, принциповим та завжди дуже спокійним і розважливим, але в той самий час настільки мудрим і ідейним націоналістом, що з ним неможливо було дискутувати і сперечатись, адже його слова та ідеї завжди знаходили підтримку та розуміння.


















Переглядів: 1337


Коментарі

0
1 Петро   [Материал]
Герої не вмирають.

Имя *:
Email *:
Код *: