Головна » 2021 » Червень » 23 » В Борщівській громаді обрали керівників 5 шкіл: ветеран АТО, вчителька молодших класів та завідувачка садочку

В Борщівській громаді обрали керівників 5 шкіл: ветеран АТО, вчителька молодших класів та завідувачка садочку

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 3
Переглядів: 3207
Вперше за багато років на Борщівщині відбулись прозорі конкурси на посади керівників навчальних закладів. Запустивши непростий процес реформи освітньої галузі, голові громади Ігорю Чопику, схоже, вдалось зруйнувати гегемонію колись дуже впливових директорів. Хочеться нагадати, що саме окремі керівники освіти були головним рушієм успіху його попередника та надійною опорою для представників будь-якої влади.

Лишень за один тиждень в Борщеві відбулось 5 конкурсів та було обрано 5 нових директорів.

І якщо в таких селах, як Ланівці та Пилатківці усе пройшло без несподіванок, адже на конкурс подалось по одній претендентці, то в інших навчальних закладах інтрига зберігалась до останнього дня. До слова, директоркою Пилатківської ЗОШ обрано Войчишин Тетяну Іванівну, а в Ланівецькій ЗОШ тепер керуватиме освітнім процесом Федуха Світлана Богданівна.

Розглядаючи інші конкурси, варто сказати, що обрання керівника школи в селі Бабинці було б значно цікавішим, якби один з претендентів, а саме колишній сільський голова Віталій Солтицький все ж взяв участь у виборах керівника. Як свідчать протоколи комісії та відео, згадуваний претендент не з'явився на конкурсний відбір. Інша претендентка Галина Комар без найменших проблем склала письмове тестування, набравши максимальну кількість балів, а згодом продемонструвала дуже пристойні результати в розв'язанні ситуаційного завдання та знову ж таки отримала найвищу оцінку від конкурсної комісії за свою презентацію.

Судячи з оприлюдненого відео, доволі спокійно пройшов конкурс на посаду керівника Сков'ятинської ЗОШ І-ІІ ступенів. Претендентами на посаду стали завідувачка садочку "Журавлик" Дучинська Надія та викладачка Борщівського агротехнічного коледжу Мар'яна Назаревич. Схоже, що новаторські ідеї молодої конкурсантки переконали комісію, що саме їй варто довірити управління навчальним закладом.

Найбільш спекотним та непердбачуваним виявився конкурс на посаду директора Вовковецької ЗОШ. Тут було відразу троє претендентів. І що найцікавіше, двоє з претендентів є дітьми уже колишньої директорки цієї школи, яка керувала закладом кілька десятків років. Їхнім опонентом став молодий вчитель історії та учасник російсько-української війни Роман Лижник. Отримавши перевагу спочатку у тестуванні, а згодом і в двох інших конкурсних етапах, як свідчить протокол конкурсної комісії, Роман Лижник набрав загалом 88 балів. Друге місце посіла Неля Стасюк (69,9 бала), а на останньому місці виявився її брат Віктор Сарабун (60,5 бала). Конкурс, який тривав більше 4 годин, лишень став черговим підтвердженням того, що система, яка існувала в освіті останні десятиліття, змінюється. І що ротація керівного складу в цій масштабній галузі неминуча.
Переглядів: 3207


Коментарі

0
3 Кирило   [Материал]
Напишіть про конкурс у Борщівській ЗОШ 1

0
2 Роман   [Материал]
Пані Смикова, ідіть вже на заслужений відпочинок, чого знову до корита лізти.

0
1 Мирон   [Материал]
А Борщівські школи?!!! У вузах законодавчо заборонили директорувати більше 2-х термінів. І це АБСОЛЮТНО вірно.

Имя *:
Email *:
Код *: