Головна » 2021 » Грудень » 29 » В громаді на Борщівщині звільнять медиків, а бюджетникам затримують зарплати

В громаді на Борщівщині звільнять медиків, а бюджетникам затримують зарплати

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 2761
Медики, вчителі, вихователі садочків, яких відносять до так званної категорії "бюджетників", в нашій країні, чомусь, звикли фінансувати за залишковим принципом. І якщо чиновникам та управлінцям, через яких частіше за все і страждають згадувані категорії працівників, зарплатню виплачують вчасно, без затримок та навіть з бонусами у вигляді преміальних, то іншим на зароблені гроші доводиться чекати місяцями.

Вкрай неприємна та тривожна ситуація на сьогоднішній день виникла в Мельнице-Подільській громаді, в якій працівникам місцевого медичного закладу заборгували майже 2,9 мільйона гривень. За словами співробітників закладу, зарплатню затримують ще від вересня, а на порозі уже Новий рік. Крім того, зарплатню боргують і представникам інших професій, які фінасуються з бюджету громади.

На останій сесії, яка відбулась минулого тижня, як вдалося довідатись "Звістці", керівник громади Володимир Боднарчук обіцяв, що заборговане ось-ось виплатять, однак віз і досі там. Крім того, щоб зменшити фінансове навантаження на бюджет громади, керівництвом прийнято рішення про початок процедури оптимізації, а точніше скорочення медичних працівників. Чи врятує такий метод вирішення проблеми лікарню від закриття, а медичну галузь громади від занепаду, дуже і дуже сумнівно. Як сумнівно і те, що аналогічні проблеми не спіткають громаду у наступному бюджетному році.

Переглядів: 2761


Коментарі

0
1 Петро   [Материал]
Дожилися-при антинародній владі.

Имя *:
Email *:
Код *: