Головна » 2019 » Липень » 17 » Відверте інтерв'ю з Олегом Сиротюком: про проблеми Борщівщини, ГЕС на Дністрі, дітей та чому націоналісти мають бути в парламенті

Відверте інтерв'ю з Олегом Сиротюком: про проблеми Борщівщини, ГЕС на Дністрі, дітей та чому націоналісти мають бути в парламенті

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1461
До завершення виборів залишилось лишень кілька днів, після чого Україна може опинитись в ситуації, коли в стінах Верховної Ради опиняться сотні тих, хто ніколи не переймався майбутнім нашої держави і навіть більше - ладен на все, щоб ми стали колонією Московії чи сировиним придатком сусідніх держав. На фоні такої непростої ситуації ми й вирішили поспілкуватись з єдиним кандидатом від об'єднаних сил націоналістів по 167 округу - Олегом Сиротюком, представником партії "Свобода".


Олеже, чому Ви вирішили балотуватися до Верховної Ради?

Я впевнений, що саме потужна фракція націоналістів у Верховній Раді зможе зупинити реванш промосковських сил та зупинити пропагування «руского міра». Перипетії політичного виру життя не впливають на нашу мету, бо ми впевнено продовжуємо справу попередників-націоналістів і боремося за нашу українську державу. «Свобода» вже була у парламенті та проявила себе як могутня політична сила. В перший же день, після присяги, народні депутати- свободівці зрізали металевий паркан, який огороджував Верховну Раду від народу. Ми прагнемо щирості та довіри між владою та українськими громадянами.

Те, що своє життя я вирішив міцно пов’язати з ідеологією партії, визначається не вподобаннями чи якимись власними інтересами. Перш за все, для мене природно бути в організації, яка об’єднує українців та гуртує тих, хто хоче бачити свою державу сильною та успішною.

Чому балотуєтеся від Борщівського, Чортківського та Заліщицького районів і які саме проблеми нашого краю готові вирішувати у парламенті?

Об’єднані сили націоналістів спільним рішенням підтримали висунення моєї кандидатури у народні депутати від 167 мажоритарного виборчого округу. І я можу впевнено сказати, що хочу і можу покращити життя мешканців Чортківського, Борщівського і Заліщицького районів.

Я провів ряд зустрічей і дослідив головні проблеми та потреби громадян, визначивши найефективніші шляхи їх розв’язання. Згідно аналізу тенденцій розвитку усіх сфер життєдіяльності району та впливу внутрішніх і зовнішніх чинників на темпи їх змін, я сконцентрувався на важливих соціально- економічних проблемах, з якими зіштовхуються мешканці району. Зрештою, знайшов шляхи повного або часткового їх вирішення. Зокрема, проблеми стосуються поганого благоустрою сіл, занепаду місцевої інфраструктури, низької оплати праці, знецінення робочих рук селян, трудової міграції за кордон через неможливість працевлаштування…


Як Ви вважаєте, чи зможе об’єднання націоналістів, представником
якого Ви є, дійсно протистояти реваншу проросійських і відверто прокремлівських сил?


Сьогодні над нами нависли реальні загрози. На жаль, цьогорічні вибори до Верховної Ради стали шансом прийти до влади тим, хто протягом усієї історії України намагався підірвати її незалежність, ліквідувати мову та традиції.

У новому парламенті буде багато регіоналів, комуністів та проросійських представників, які зайдуть під прикриттям різних політичних партій та будуть прийматися антиукраїнські рішення. Допоки певна частина шоу-бізнесу у ВРУ опановуватимуть ази юриспруденції, антиукраїнські сили розбудовуватимуть митний союз, ставитимуть під загрозу добробут країни.

Тому в новому парламенті повинна бути націоналісти, які зможуть зупинити реванш, запропонують антиолігархічні закони і закони, які дозволять розвиватися в Україні середньому класу.

Сьогодні «Свободі», за списками якої йде Дмитро Ярош, представники
«Національного корпусу», «Правого сектору», КУН та ОУН, дуже непросто тягатись з грошовими мішками та олігархами, які щедро фінансують своїх намісників та політичні проекти. Як Ви збираєтесь проводити агітацію і на що робите ставку у цій непростій боротьбі?


Прикро, що багато громадян довіряють казковим обіцянкам з популярних нині телеканалів, які є відверто напрацьованими під певну політичну силу. Такі українські олігархи, як Медведчук, Фірташ, Льовочкін, Пінчук скупили більшу частину телеканалів і пропагують там свої «вісті».

Якісною відмінною характеристикою депутатів-свободівців є регулярне живе спілкування із мешканцями свого округу. Адже якщо народний депутат представляє у Верховній Раді певну частину людей, то він повинен знати, що від нього очікують та які проблеми для вирішення є першочерговими. Це можливо лише тоді, коли депутат має прямий контакт із громадянами, орієнтується у їхніх потребах до влади, знає їхні думки і очікування.


Чи не має у Вас тривоги через останні події в країні і за її межами, які чітко вказують на те, що невдовзі ми можемо повернутись в "обійми Москви", нашого одвічного ворога? І як взагалі можна зупинити цей процес?

Стою на позиції і переконаний, що лише носії стійкої проукраїнської позиції здатні відстояти державу і не дозволити московському агресору зазіхати на її кордони, ідентичність та державність. Ми повинні чинити опір усіма силами та способами. На цій війні нам не потрібен мир через потискання рук із Путіним, нам потрібна лише перемога.

Українці надзвичайно мудрий народ і розуміємо усі виклики й загрози, які нині перед нами постали, а тому повинні бути єдиною згуртованою і сильною командою. Нині ми стоїмо на порозі нових змін, а тому парламентські вибори 21 липня повинні стати історичним поштовхом для розвитку сильної та успішної держави.

Будучи депутатом Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» та головою фракції, вам вдалося внести чимало проектів рішень та зреалізувати їх. Які із них Ви вважаєте найбільш важливими та впливовими для жителів Тернопілля?

Перше питання, яке фракція ВО «Свобода» внесла після формування керівного складу обласної ради, стосувалося недопущення будівництва каскаду ГЕС на Дністрі. Всі пам’ятають, як виконавча влада на обласному й місцевих рівнях лобіювала процес будівництва. Ми, як і всі свідомі жителі Тернопілля, знали, що це може призвести до наслідків незворотного характеру, та навіть, до екологічної катастрофи. Тому ми внесли питання із вимогою скасування цього процесу, яке набуло широкого резонансу.

З ініціативи ВО «Свобода» створено ряд комунальних закладів (бо за останні 25 років в області не було створено жодного закладу). Вони відображають соціальні потреби жителів області: для дітей, молоді, розвитку рекреаційної та туристичної принадності області. Було і багато інших ініціатив – офіційне відзначення Дня Героїв в нашій області, підняття червоно-чорних прапорів на рівні з державними під час пам’ятних знаменних дат української національно- визвольної боротьби, про накладання мораторію на російськомовний культурний продукт, про призначення додаткових виплат учасникам УПА і багато інших.

Якось Ви сказали, що сім’я для Вас – найцінніший скарб. За якими засадами виховуєте своїх трьох дітей?

Разом з дружиною Наталею виховую двох синів та доньку. Основне правило нашої сім’ї – відвертість. Ми відверто любимо Україну і наші традиції та звичаї. Діти в цьому є поруч з нами. Тому саме для них організовуємо краєзнавчі експедиції. Якщо добра компанія (а свободівські сім’ї – це добра компанія) – то діти не втомлюються, багато запам’ятовують та добре сприймають. Україна – жива, велична, древня і неймовірно цікава – наші діти це знають. Але, знаєте, в школі не всім вчителям це цікаво, а одноліткам – «фу, нудно» і «не з програми»! Тому отакі реакції спонукають мене до втручання в стан справ в освіті та розвитку дітей. Бо Україна – це не ми, а наші діти – за ними майбутнє.

Переглядів: 1461


Коментарі

1
1 Іван Петрович   [Материал]
Якщо в раді не буде націоналістів - нашій Україні прийде піз...ец. Навчіться вже нарешті думати, люди добрі.

Имя *:
Email *:
Код *: