Головна » 2021 » Листопад » 26 » З одними свариться, з іншими мириться: Ігор Чопик вирішив "кинути" учорашніх партнерів?

З одними свариться, з іншими мириться: Ігор Чопик вирішив "кинути" учорашніх партнерів?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 3
Переглядів: 2985
Авторитарні методи управління та нездатність налагодити ефективну роботу владного апарату, сформованого міським головою виключно з лояльних та контрольованих людей, схоже, допекли представникам колись практично монолітної коаліції, учасники якої усе частіше ставлять незручні запитання Ігорю Чопику. В свою чергу, спостерігаючи за тим, як то одні, то інші депутатські групи роблять спроби наростити вагу на політичній шахівниці краю, керманич Борщева пішов шляхом сепаратних домовленостей з представниками уже зовсім не опозиційної партії "Сила людей".

Остання сесія стала чудовою ілюстрацією того, наскільки швидко політичні лозунги та обіцянки боротись з владним спрутом відходять на другий план, коли на горизонті майорять перспективи дружби з керівництвом громади, можливе працевлаштування чи ще якісь "бонуси", які об'єктивно недоступні опозиційним силам.

Що цікаво, що сама позачергова сесія була ініційована керівництвом громади для розгляду лишень одного питання, щоб прийняти до комунальної власності громади будівлі та споруди Кривченської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Зі слів Ігоря Чопика, прийняття цього рішення допоможе запустити найближчим часом процес переходу школи на опалення не електроенергією, а дровами, щоб економити бюджетні кошти.

В інших випадках така сесія не тривала б більше 10 хвилин, якби не депутати від "Свободи" та "За майбутнє", котрі вирішили з'ясувати, чому так сталось, що за рік після утворення громади, призначення заступників та спеціалістів, котрі отримують більше 20 тисяч гривень зарплатні, такі елементарні питання не були вирішені раніше. І хто повинен нести відповідальність за те, що за рік на баланс міської ради не були прийняті приміщення навчального закладу, які стали тепер так необхідні.

На думку очільника фракції ВО "Свобода" Андрія Данилевича, за таку бездіяльність та халатне відношення до своїх посадових обов'язків хтось з керівників мав би нести відповідальність. В цьому свого колегу підтримав керівник фракції "За майбутнє" Андрій Ратушняк, який намагався почути від міського голови, чому настільки важливе питання не вирішували весною чи літом, а в розпал опалювального сезону, коли реально нічого змінити не вдасться. Також у своєму виступі депутат висловив вимогу, щоб до участі в конкурсі на визначення фірми, яка буде надавати послуги теплопостачання були залучені приватні підприємства, які зможуть запропонувати дійсно вигідну для громади ціну, а не виключно підприємець, з яким попередньо уже зустрічались керівники міської ради і який на сьогоднішній день надає аналогічні послуги для Борщівської лікарні.

Чи то розуміючи, що у депутатів накопичилось чимало запитань до його заступників та керівників різного рівня, чи банально намагаючись захистити тих, хто через власну некомпетентність, але близкість з міським головою, не зумів впоратись з покладеними на них обов'язками, але Ігор Чопик вирішив узяти удар на себе, емоційно розповідаючи про економічну вигоду та проблеми з тарифами, уникаючи прямої відповіді на запитання депутатів.

Підставити плече міському голові в цій непростій ситуації вирішив керівник ще так недавно опозиційної партії "Сила людей" Валерій Ромашенко, розрядивши ситуацію своїм виступом та зауваживши, що це дійсно нагальне і потрібне рішення. Політичний реверанс вдався, а реакція на нього з боку керівника міста говорила сама за себе. Адже, спілкуючись зі своїм візаві з "Сили людей", Ігор Чопик був гранично ввічливим та толерантним, хоча перед цим не стримував емоцій та навіть переходив на крик, відповідаючи представникам партії "За майбутнє".

На цьому вся фронда та критика завершилась, хоча у своєму виступі "свободівець" Андрій Данилевич закликав міського голову вести нормальний діалог, а не вважати депутатів, які ставлять запитання і вимагають пояснень від посадовців, своїми ворогами. І хоча питання було підтримано усіма фракціями, по завершенні сесії стало зрозуміло, що доволі непрості процеси відбуваються не тільки в сесійній залі, а й за її межами. І якщо раніше можна було з упевненістю сказати, що коаліція існує і вона сильна, як ніколи, то на сьогоднішній день такої впевненості точно немає...
Переглядів: 2985


Коментарі

0
3 Віктор   [Материал]
В карманичів ради проявляється жлобство. Дійсно, ніхто кращих умов ніж підприємство з КНП не надасть, бо воно опалює за низьким тарифом порівняно з іншими по області. Тому ніхто кращих умов фізично не зможе запропонувати та долучитися до такого малого обєкту як школа. Більше того, Ратушняк не подумав, що будуть створені робочі місця з числа жителів громади, податки будуть йти в місцевий бюджет та значно менше будуть витрати по Кривченській школі. Це все підтверджує в необізнаності депутата та робити все, щоб розвитку громади не було, а залучати до робіт установи, які зареєстрповані чорт знає де. Шкода, що такі сидять люди в міськраді та штани протерають

0
2 Таміла   [Материал]
Повністю згідна з коментарем Олександра. Пан Ратушняк взагалі не компетентний у справі, яку висвітлив на цій сесії. Зокрема стосовно висловлення: " що до участі в конкурсі на визначення фірми, яка буде надавати послуги теплопостачання слід залучатиі приватні підприємства, які зможуть запропонувати дійсно вигідну для громади ціну, а не виключно підприємець з КНП", хочу роз'яснити, що мінімальна ціна на теплопостачання встановлюється - Держенергоналядом України. Вона одна для всієї Тернопільської області. Після оприлюднення, якщо підприємство, яке здлійснює ці послуги, не згодне з вартістю, економічно обгрнутовує та її збільшує, тобто така ціна меншою від визначеної Державою бути не може, але більшою - так. Знаю, що лікарня ціну має одну з найнижчих. В інших грогмадах на 30% , подекуди і на 70% вища. Наскільки обізнана, то підприємство зареєстроване і платить податки саме в Борщівську ОТГ, а не іншим громадам. Тому, шановний пане Ратушняк вивчіть усі переваги, які пропонуються, а потім висловлюйте свої думки. На сьогоднійшній день лікарня за опалюваною площею в рази менше споживає фінансів ніж ті обєкти, які утримує громада. Думай-те

0
1 Саша   [Материал]
прихвостень коломойського погано знає матчастину, затупив та пустив тумана. Будь-хто має право приймати участь в тендерах, нікому не забороняється. Виграє той, хто запропонує кращі умови. Міськрада жодних повноважень не має, як і спроможності, залучати підприємства на аукціон. Цей горе-депутат, ликнув і забув сказати, що усі податки від діяльності будуть залишатися в місцевому бюджеті, а не скеровуватися в чужі громади, а також створення робочих місць із числа наших жителів, а не сторонніх. Сромно цей брєд читати

Имя *:
Email *:
Код *: