Головна » 2018 » Березень » 10 » Зірваним портретом Порошенка завершилась зустріч Олега Барни з активістами Борщівщини

Зірваним портретом Порошенка завершилась зустріч Олега Барни з активістами Борщівщини

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 6
Переглядів: 5015
Сесії Борщівської райради інколи бувають дуже навіть насичені та емоційні, особливо, якщо на неї вирішить завітати хтось з політичної еліти краю. Однак, давненько уже не було такого спалаху пристрастей. Та й хто б міг подумати, що візит народного депутата Олега Барни, який давно уявив себе не суто представником Борщівщини в Верховній Раді, який повинен вирішувати наболілі проблеми регіону та його мешканців, а радше господарем краю та наставником, чиї ідеї та думки є єдиноправильними, стане початком гучного скандалу та суперечок з активістами.

Так от, чергова сесія райради почалась досить спокійно та буденно. Депутати повинні були розглянути ряд бюджетних питань та кілька політичних: заява про засудження польського антибандерівського закону, про підняття бойового стягу ОУН і про засудження побиття учасників акції 3 березня. Усі 3 питання були внесенні в порядок денний представниками "Свободи", які, схоже, навіть уявити не могли, що одне з них викличе такий супротив та емоції у народного депутата Олега Барни.

Підійшовши до мікрофона, Олег Барна у різкій та притаманній йому манері висловився категорично проти прийняття звернення щодо розгону наметового містечка, під час якого поліція жорстоко побила кілька десятків мітингувальників та поставила на коліна тих, хто ще недавно зі зброєю в руках захищав Україну на східних підступах. За словами нардепа, ця акція була організована на гроші олігарха Курченка. Більше того, нардеп договорився до того, що якщо "Свобода" підтримує цю акцію, то вона не визнає Героєм України Степана Бандеру.

Якраз у цей час на сесії почали з`являтися громадські активісти - учасники АТО, майданівці, волонтери. Вони, як зясувалося, прийшли на зустріч із нардепом. У ході диспуту голова фракції ВО "Свобода" у райраді Андрій Данилевич висловився про те, що провладній фракції нема чого закидати комусь співпрацю з прислужником Віктора Януковича Курченком, бо саме завдяки БПП на державні посади повертаються колишні регіонали. Одночасно з цим він нагадав присутнім, що так само, як 3 березня, "беркутівці" втікача-Януковича били до крові активістів Майдану та ставили їх на коліна.

Його підтримали присутні в залі активісти і дискусія почала набирати обертів. Щоб не зірвати сесію, очільник райради Андрій Русенко запропонував нардепу Олегу Барні зустрітися з активістами або після сесії, або в іншому приміщенні. Після цього в сесійній залі залишились тільки районні депутати, а народний депутат в товаристві активістів відправився в кабінет голови РДА. Заява про засудження силового розгону, незважаючи на позицію Олега Степановича, була прийнята одноголосно.

А в цей самий час в кабінеті Людмили Юзьків було дуже спекотно. Схоже на те, що сентенції народного депутата та його учительський тембр голосу, ніяк не могли вплинути на присутніх активістів. Спочатку Світлана Соррентіно дорікнула нардепу за його висловлювання та публічні звинувачення, які посипались на активістів, коли вони вирішили поїхати в Київ, щоб підтримати своїх однодумців та віддати шану загиблим майданівцям.

Згодом представник "Самопомочі" Михайло Онишко, який відверто зізнався Олегу Барні, що розчарувався в ньому і шкодує, що колись радив голосувати за нього, висловив цілий ряд претензій до політика. Кульмінацією цієї зустрічі став момент, коли Михайло Онишко зірвав зі стіни портрет Петра Порошенка і з вигуком - "Ось олігарх!", жбурнув перед Олегом Барною на стіл.

Ось так неприємно для народного депутата завершилась його зустріч з активістами Борщівщини, які висловили усе наболіле політику і довели йому, що мовчки спостерігати за його витівками ніхто не буде.
Переглядів: 5015


Коментарі

0
1 Даник Михайло   [Материал]
І не могли ті депутати райради Борщівщини запитати того нардепа на скільки часу ПЕРЕНЕСЕНО Звіт народного депутата ?? Було заплановано на 17 листопада 2017 року, субота була. Було й відповідне оголошення на сайті РДА !! Але - люди з району приїхали - на дверях РДА - тільки оголошення, що час звіту - переноситься, буде про час Звіту повідомлено додатково !! А напередодні, в п"ятницю - наш нардеп тинявся якогось хуя попід паркани генпрокурора, аж добрі хлопці дали йому трохи прочухана, бо просили - пане Барна, йдіть звідси !! По телевізору було... ТО ми й не знаємо ЧИЙ ВІН Є  ДЕПУТАТ  ВЗАГАЛІ  І ПРО ЩО МОЖЕ  ПЕРЕД НАМИ, ВИБОРЦЯМИ, ЗВІТУВАТИ, якщо навіть його громадська приймальня - ніколи не відчинена ??!

Имя *:
Email *:
Код *: