Головна » 2016 » Червень » 27 » Борщівські депутати: інтереси громади vs збагачення політиків

Борщівські депутати: інтереси громади vs збагачення політиків

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 6
Переглядів: 1295
За кілька днів, а саме 30 червня, депутати Борщівської міської ради зберуться на чергову сесію, щоб розглянути самі нагальні питання міста.

Як ми уже писали, самим обговорюваним і одночасно самим скандальним може стати питання безоплатної передачі приміщення магазину "Кобзар" у власність ОСББ "Каштан", головою якого є діючий депутат міської ради і член фракції "УКРОП" Валентина Дейнека.

Справа в тім, що у власність ОСББ, а саме власників 4 квартир, перейде два приміщення комерційного призначення з загальною площею понад 120 квадратних метрів, які ці самі власники зможуть здавати в оренду чи продати.

Якщо враховувати той факт, що в сусідньому будинку 1 кв.м. продається за 500$, то можна без проблем порахувати, що люди, яким пощастило мати квартири в цьому будинку, отримають безоплатно від міста приміщення з вартість в понад 60 тисяч доларів, або 1,5 мільйона гривень. Але, враховуючи те, що це приміщення комерційного призначення, то вартість квадратного метра може вирости в два рази. А це вже цілих 3 мільйони гривень.

Суперечки довкола цих приміщень тягнуться не один рік, але кожного разу місту вдавалось зберегти за собою власність громади. І от тепер, коли в міській раді опинились "укропівці", усе може змінитись самим кардинальним чином.

Підкилимні домовленості та намагання депутатів догодити один одному може уже за кілька днів вилитись в грандіозний пограбунок людей Борщева. Свої дії вони можуть мотивувати самими благими цілями, але в кінцевому результаті саме місто і громада втратить ласий шмат своєї власності. Замість того, щоб оголосити прозорий конкурс і здавати магазини в оренду, депутати починають дерибан власності, користуючись своїм становищем і можливість розпоряджатись майном міста.

Враховуючи існуючі в Борщеві ціни на оренду комерційної нерухомості, місто могло б тільки за місяць заробляти на цих квадратних метрах до 15-20 тисяч гривень. Але чомусь вони вирішили передати майно один одному, замість того, щоб щорічно поповнювати бюджет Борщева на 180-250 тисяч гривень.

В той час, коли у нас вщент зруйновані дороги, діти в дитячих садочках давно не бачили нових майданчиків, колосальні проблеми з інфраструктурою і відсутність комунальної техніки, депутати можуть за безцінь передати у власність майно на кілька мільйонів гривень.

Свого часу депутати коаліції, в яку входять і обранці від "УКРОПу", не голосували за продаж землі на околиці міста іноземному інвестору за 500 тисяч гривень, а тут готові за безцінь віддати приміщення в центрі міста. Також згадується минула сесія, коли депутати одноголосно проголосували проти безоплатної передачі приміщення басейну суду. Невже за місяць часу щось настільки різко змінилось в головах тих, кого обирали мешканці Борщева?

Невже вони йдуть на такий крок обдуманно і без будь-якої вигоди для себе? Чи можливо наш люд заслужив на таку владу, яка дорвавшись до корита, забуває про свої передвиборчі обіцянки і готова дерибанити усе, до чого дотягнуться руки?
Переглядів: 1295


Коментарі

0
5 Андрій   [Материал]
Рішення законнею Ви хоч розумієте, що Ви говорите ?
Мешканці будинку хочуть розжитись міським майном а точніше Мирослава Галяс хоче за безцінь прибрати до своїх рук. От така виявляється у нас політика, як тільки жінка стала депутатом, так зразу починає красти

0
4 Олег   [Материал]
Руслан, ви хворий на голову? А якщо людина немає сімї то їй треба йти на фронт? Тоді давайте відправимо всіх сиріт, одиноких старих, незаміжніх жінок і вдівців...чому ж ні, у них же немає рідних, можуть і гинути за таку наволоч як ви. А ви будете в цей самий час обкрадати людей.

І з якого це переляку 4 мешканців мають вирішувати чи хочуть вони забрати в міста його майно? А давайте я з сусідом своїм вирішимо відібрати кусень дороги по Бандери, бо ми тут поруч живемо....загородимо, покладемо шлагбаум і будемо пропускати машини за гроші?

0
3 Вуйко   [Материал]
Та з вами депутатики здуріти можна!!! То це вже люди мають вирішувати, тоді влаштуйте громадські слухання, ато виходить, що зовсім не люди вирішують, а дюжина депутатів хоче забрати майно цілого міста. Виходить, шо четверо людей мають ось так за секунду стати мільйонерами, а інші 11 тисяч мають сосати "палець"? Чи як получається? Ви суки вже взагалі обнагліли? Якого це хира маєте все заграбастати і кайфувати на морях-океанах, коли інші гнуть спини? Вас всіх звідти нахир гнати мітлою, щоб духу не було....а міську раду розігнати до дідькової матері з усіма депутатами продажними, які прийшли в ту раду, щоб багатіти і дурити, дурити і знову багатіти!!! Недобитки і виродки, яких світ не бачив!!!

0
2 Руслан   [Материал]
Та скільки вже бруду будете лити на тих депутатів? Саша Гладкий чи Славік Галяс, як вас там правильно називати? Ви самі добре розумієте, що це буде цілком законне рішення. Як люди, мешканці будинку вирішать, так воно і буде. А депутати у рішення можуть наприклад внести поправку, що без права продажу. От і все. Свободівці, вам ще не надоїло лайном обливати всіх ? Свого під боком не чуєте? Славку! Звільняйся, не позорся! Ти ні хрена нічого не робиш там. Сидиш і строчиш дешеві заказні статті. Вже навіть по два рази. Схаменися! Йди на схід, ти ж сімї не маєш. Молоді хлопці йдуть а ти сидиш і сраку грієш1

0
1 Марина   [Материал]
Дико таке читати. В наш час, коли на сході гинуть кращі з кращих, коли навколо купа хворих діток і інвалідів, коли в магиз немає з чим піти, декому хочеться красти мільйонами...і це де, не в Києві, навіть не в Тернополі, а у нас під носом. Сором і ганьба.

Имя *:
Email *:
Код *: