Головна » 2022 » Січень » 10 » В кабінет мера Борщева прийшли обурені батьки, щоб захистити своїх дітей

В кабінет мера Борщева прийшли обурені батьки, щоб захистити своїх дітей

27.07.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 2
Переглядів: 4129
Схоже, що у батьків, які хочуть, щоб їхні діти отримували якісну освіту та могли навчатись в гідних умовах, усе частіше вривається терпець. Не встиг вщухнути скандал довкола абсурдного розпорядження міського голови Ігоря Чопика переселити школярів молодших класів однієї з борщівських шкіл в холодні та непристовані класи, щоб зекономити кошти в розпал опалювального сезону, який він своїм рішення невдовзі сам і скасував, як на горизонті замайорів черговий конфлікт з батьками інших дітей.

Буквально сьогодні в просторому, затишному та теплому кабінеті міського голови Ігоря Чопика побували десятки батьків школярів з села Бабинці, які вимагали нарешті вирішити проблему із довезенням їхніх дітей в навчальний заклад в селі Кривче, де з 1 вересня навчаються школярі середніх класів з сусідніх сіл Сапогів та Бабинці. За словами батьків, вони втомились, що влада недотримує обіцянки стосовно безпроблемного довезення дітей до школи, що їм виділили старий автобус, який зовсім не пристосований для комфортного перевезення дітей.

Щоб прояснити ситуацію, редакція "Звістки" звернулася за коментарем до міського голови Ігоря Чопика. Однак, очільник громади у звичній манері проігнорував звернення і мабуть вважає, що коментувати цю ситуацію взагалі не варто.

В свою чергу батьки дітей, які кожного дня змушені перейматися тим, як довезти дітей до школи у сусідньому селі, не перестають нарікати на владу і байдуже ставлення керівництва громади до вирішення цієї проблеми, хоча свого часу їм обіцяли, що усе буде добре і їхні діти будуть забезпечені якісним транспортом.

Незважаючи на обіцянки, що новий автобус буде возити дітей з листопада місяця, жодного реального зрушення так і не трапилося. І сьогодні, коли після канікул за їхніми дітьми знову приїхав старий "Турист", якому уже майже 50 років, батьки не витерпіли такого відвертого знущання над своїми дітьми та чергового обману. Обурені та ошукані жителі села Бабинці без вагань поїхали в Борщів, щоб в стінах міської ради висловити свою позицію та навіть попередити про можливий протест, якщо їхні прохання будуть далі ігнорувати.

У процесі емоційного спілкування з Ігорем Чопиком групі батьків таки вдалося домогтися , щоб із завтрашнього дня підвіз дітей здійснювали іншим, більш комфортним бусом, який спочатку возитиме в школу в селі Кривче дітей з Бабинець, а згодом з Сапогова.

Окремо хочеться нагадати, що минулого року Уряд виділив 490 млн на придбання шкільних автобусів на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. В бюджеті Борщівської громади на 2021 рік вдалося закласти 800 тисяч гривень саме на придбання транспорту для підвезення учнів, однак з незрозумілих причин ці кошти так і не були використані. Більше того, як з'ясували депутати на минулій сесії, саме таку чималу суму з нереалізованої закупівлі шкільного автобуса для навчальних закладів громади, намагались приховати від більшості народних обранців, що викликало обурення і критику.

Чому керівництву громади, яке отримує чималі зарплати та преміяльні, не вдалося використати існуючі кошти і чи відповість хтось за таку халатність, на сьогоднішній день до кінця не зрозуміло.
Переглядів: 4129


Коментарі

0
2 Петро   [Материал]
Міська рада була ворожою до жителів Борщева,так і залишається.
Шобло у владі.

0
1 Володя   [Материал]
Гоніть їх всіх, бо вони нас будуть далі грабувати і грабувати. Це не господарі, як хвалився колись Дуплавий, а злодії

Имя *:
Email *:
Код *: