Головна » 2022 » Лютий » 11 » "Велике крадівництво" по-борщівськи: Ігор Чопик та друзі вирішили оскандалитися на всю Україну?

"Велике крадівництво" по-борщівськи: Ігор Чопик та друзі вирішили оскандалитися на всю Україну?

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 6
Переглядів: 6388
Схоже, апетит дійсно приходить під час їжі. Значно покращивши матеріальне становище власного сімейства в минулому році за рахунок виграних тендерів родинної будівельної фірми "ЗАХІДСЕРВІС-АГРОБУД" на майже 4,5 млн.грн, Ігор Чопик, мабуть, вирішив піти у ва-банк. Як інакше пояснити той факт, що КП "Борщівський комунальник" Борщівської міської ради виступило замовником поточного ремонту автомобільної дороги, що проходить вулицями Січових Стрільців та Степана Бандери в м.Борщів за фантастичну суму в 147 млн.грн., завищивши реальну вартість аналогічних робіт на ... 80-90 мільйонів.

Щоб читачеві було до кінця зрозуміло, скажемо, що в минулому році народний депутат від "Слуги народу" Володимир Гевко публічно пообіцяв жителям громади допомогти із виділенням коштів з державного бюджету на ремонт вказаних вулиць. І допоміг. З власних джерел "Звістці" стало відомо, що нардеп запевнив керівництво громади, що необхідну суму буде виділено з держбюджету, якщо владі Борщева вдасться розробити та подати проєкт ремонту вказаних вулиць до кінця 2021 року. "Зелене світло" на втілення проєкту в життя було отримане з столиці.

Але, видається, що непомірні апетити взяли гору над здоровим ґлуздом і очільники міста вирішили ще й забезпечити безбідну старість для себе та своїх онуків. В проєкті, замовником якого виступає КП "Борщівський комунальник" Борщівської міської ради, яким керує довірена особа Ігоря Чопика Василь Кузик, ремонт центральної проїзної частини міста, протяжність якої не перевищує 2,8 км, оцінили в суму, якої б вистачило на майже 10 км аналогічного ремонту.


Проаналізувавши аукціони, які відбувались в містах Тернопільщини, можна зробити припущення, що 1 км дороги, з облаштуванням тротуарів, розмітки та комунікацій, встановленням дорожніх знаків, вартує не більше 20 млн.грн. Приміром, минулого року в сусідньому Чорткові 650 метрів дороги по вулиці Незалежності відремонтували за 11,9 млн.грн.

Звітуючи минулого тижня про перспективи виділення коштів на ремонти доріг, в Тернопільській обласній адміністрації назвали 3 найбільші проєкти, на які виділяють десятки міліонів гривень у цьому році. Зокрема, до цієї трійки потрапили ремонт вул. Білецької (Тернопіль) вартістю 40 млн грн, ремонт вул. Гайової (Тернопіль), а також ремонт обходу міста Ланівці (дорога С-201026) вартістю 40 млн грн. Зауважте, ремонтні роботи в самому Тернополі вартують лишень 40 млн грн, а в Борщеві ціна аж 147 млн грн.

Цікаво й те, що не даючи з бюджету громади жодної гривні, влада Борщівської ТГ ризикує опинитись в центрі грандіозного скандалу, щоб лишень задовільнити власні амбіції та меркантильні інтереси, які точно не йдуть на користь самій громаді та державі.
Переглядів: 6388


Коментарі

0
6 Taras   [Материал]
Гоніть цих злодюг, переставайте терпіти і пускати слюні. Бо ці докрадуть все, що не докрали попередники і будуть жити в шоколаді. В них ще купа ідей для грабунку і купа співучасників.

0
5 Петро   [Материал]
Вся господарська діяльність Борщівської міськради,за останні роки,повинна пройти аудит правоохоронними органами.Та перевіренї її керівники,попередній "малий цуцик" та теперішній "недобитий собака".

0
4 Правдоруб   [Материал]
Оце так розціночки в Борщові. Так ніби Хрещатик ремонтують. Крадуни. І думаєте це випадковість? Нє. Федорчук з Чопиком рішили заробити по крупному , хочуть здоїти Гевка . Того так полюбили гоцула Труша, якому пофіг на Борщів, але який тоже любить відкати і гроші. А тут на одній дорозі вони зароблять 100 мільйонів

0
3 Володя   [Материал]
Не претендую на 100% правоту, але переконаний, що така вартість могла б дійсно бути, якби у нас будувалась дорога в 4 полоси, з світлофорами, з відбійниками, новими комунікаціями та острівками безпеки. А ремонт існуючої, нехай і капітальний, тагне максимум на 60 млн. Тобто, 90 млн в кишені Чопика, Яреми, Сельського. Вибачаюсь, але це злочин проти людей і держави.

0
2 Ігор   [Материал]
А чо Степовий з Сорентіно не кричить що крадуть.. Де дівся цей слизняк? Чи Чопик буде з ними ділитись цими мілйоннами??? не дочекаються бо воно таке жадне, що гімна з під себе не дасть. Хіба Сільському Ромкові той всьо зжере


1 2 »
Имя *:
Email *:
Код *: