Головна » 2018 » Березень » 16 » Борщівська "Самопоміч" намагається виправдати ганебне голосування і зраду виборців?

Борщівська "Самопоміч" намагається виправдати ганебне голосування і зраду виборців?

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2002
Сьогодні на офіційній сторінці борщівської "Самопомочі" з'явився пост, в якому лідери політичної сили намагаються чи то виправдатись за учорашнє ганебне голосування, чи то переконати своїх прихильників, що вони білі та пухнасті. При цьому представники "Самопомочі" звинувачують редакцію "Звістки" у викривленні інформації.

Спробуємо без зайвих емоцій та тільки фактажем довести абсурдність деяких заяв політиків місцевого розливу, які грають у підступні ігри зі звичайними людьми і намагаються ошукати тих, хто їм довірився.

"Зокрема, на одному з місцевих сайтів новин Zvistka.net.ua з’явилося повідомлення про те, що Борщівська міська рада змінила розмір допорогових закупівель до 200 тис. грн., щоб мати змогу обійти електронну систему закупівель ProZorro та «безконтрольно» використовувати кошти.

Хочемо зазначити, що межі допорогових закупівель визначені законодавчо. І міська рада діє виключно у межах Закону.

Поріг у 50 тис. грн., який діяв до цього часу, міська рада визначила самостійно. Однак серед підприємців є дуже мало осіб, що погоджуються заходити в тендер з такою малою сумою. У випадку, коли через відсутність учасників тендер двічі не відбувся, орган місцевого самоврядування вступає у прямі договірні відносини. Уся процедура може тривати до кількох місяців. Увесь цей час комунальні заклади змушені чекати на необхідні товари та послуги.
Тим часом, через складну процедуру частина коштів залишається не освоєною, а заплановані роботи не виконані. У зв’язку з цим, міська рада вирішили підвищити рівень допорогових закупівель.
" - ось так пояснили своє голосування за підвищення суми допорогових закупівель в 4 рази представники борщівської "Самопомочі".

А ось як цікаво і дійсно логічно вирішили зробити представники столичної "Самопомочі". Наприкінці минулого року у Київраді зареєстрували проект рішення, яким пропонувалось зобов’язати КМДА та усі комунальні підприємства міста здійснювати всі закупівлі товарів, робіт і послуг через систему ProZorro, починаючи від 3 тисяч гривень. Уявіть собі, в багатомільйонному Києві представники "Самопомочі" пропонують проводити усі закупівлі через ProZorro починаючи від 3 тисяч гривень, а їхні борщівські колеги підтримали ідею про збільшення цієї суми аж до 199 тисяч гривень. Нічого підозрілого?

І це при тім, що бюджет Києва становить 49,1 мільярдів гривень, а Борщева - якихось 100 мільйонів. Невже в Києві здатні вчасно використати 49 мільярдів, а в Борщеві у деяких чиновників не вистачає розуму і знань, щоб "освоїти" лишень 100 мільйонів?

«Ми маємо перевести всі закупівлі в публічну площину. Небажання чиновників працювати за новими правилами через те, що вони постійно не встигають провести закупівлі в ProZorro – це просто небажання розпоряджатись бюджетом відкрито і ефективно. Використання бюджетних коштів має плануватись заздалегідь і здійснюватись абсолютно прозоро, адже це кошти киян і наших платників податків», – зазначає співавтор проекту рішення, депутат Київради від "Самопомочі" Олексій Руденко, коментуючи ініціативу.

Уявляєте собі, в столиці "Самопоміч" виступає за зниження суми допорогових закупівель до 3 тисяч гривень, а їхні борщівські однопартійці радо голосують за встановлення суми у 199 тисяч гривень. Невже серед майже 60 працівників Борщівської міської ради не знайшлось людини, яка здатна планувати зазделегідь і здійснювати використання коштів абсолютно прозоро?

"Хочемо зазначити, що межі допорогових закупівель визначені законодавчо. І міська рада діє виключно у межах Закону.",- заявили представники партії Андрія Садового.

При цьому члени "Об’єднання «Самопоміч»" забули, мабуть, вказати, що цей самий Закон одночасно дозволяє проводити усі закупівлі через електронну систему закупівель ProZorro, що дозволяє, як стверджують експерти, економити від 9 до 49% бюджету. Але ж навіщо економити, якщо це народні гроші, а не власні заощадження?!

А ось ще цікавий момент. В заяві "Об’єднання «Самопоміч»", яку на теренах Борщівщини очолює Володимир Чугаєвський, котрий є діючим секретарем Борщівської міської ради і фактично другою людиною після міського голови Івана Кобилянського, зазначено наступне: "Не виключаємо, що такі дії автора пов’язані із його упередженим ставленням до політичного «Об’єднання «Самопоміч»".

І знову факти, а точніше посилання, які для будь-якого читача стануть підтвердженням того, що на сторінках "Звістки" дуже часто з'являлись матеріали позитивного характеру про саму партію та членів цієї політсили:

Коментар одного з депутатів "Самопомочі" Анатолія Стодоли стосовно ситуації в БЦРКЛ
Стаття про діяльність волонтерського руху, представниками якого є члени "Самопомочі"
Оголошення про приїзд в Борщів лідерів партії "Об’єднання «Самопоміч»" перед виборами до міської ради.
Інтерв'ю лікаря і одночасно представника "Самопомочі" Анатолія Стодоли.
Про відправлення вантажів волонерами з "Самопомочі"
Про вишкіл, одним з організаторів якого був представник партії "Самопоміч"
Про запальну зустріч представників "Самопомочі" з народним депутатом.

Ось бачете, "Звістка" часто подавала в позитивному світлі діяльність партійців Андрія Садового і Володимира Чугаєвського. Але редакція не збирається мовчати, коли одні їздять на передову, а інші представники "Самопомочі" в цей самий час голосують за проекти рішень, які роблять можливим грабунок мешканців Борщівської громади, коли волонтери і звичайні люди збирають копійки, щоб придбати необхідні речі для фронтовиків, а їхні однопартійці за одну тільки секунду запускають механізм, який дозволить наближеним до владного корита заробляти мільйони.

Переглядів: 2002


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: